Jancsó Fotósuli

Kaptam egy 3.000 forintos kupont az EMAG-tól. Lehet te is!

Kaptam egy levelet az EMAG-tól, amiben az állt, hogy mivel hűséges vásárlójuk vagyok, kapok egy 3000 forintos vásárlási utalványt. De jó fejek, csak úgy? Dehogyis. 

 

Ez állt az értesítő emailben:

Kedves Vásárlónk! Köszönjük, hogy az eMAG.hu weboldaláról rendeltél és az elmúlt egy évben hűséges ügyfelünk voltál. Az eMAG elkötelezett híve a tökéletes vásárlói élménynek, ezért mivel hűséges vásárlónk voltál, egy 3000 Ft értékű eMAG vásárlási utalvánnyal lepünk meg Téged. Az utalvány kibocsátása a Gazdasági Versenyhivatal Vj/50/2018. számú versenyfelügyeleti eljárása során az eMAG által önkéntesen vállalt kötelezettségek részét képezi.

 

Na most akkor azért leptek meg 3000 forinttal mert hűséges vásárló voltam, vagy azért mert a GVH erre kötelezte őket? Amúgy meg, mit jelent a hűséges várásló? Elmúlt egy évben egyszer vásároltam csak. Akkor én már az vagyok?


 

Mi az igazság? 


Az EMAG-ot megbírságolta a Gazdasági Versenyhivatal. Mint egy 200 millió forintos bírságot szabott ki, és 4 milliárd forint összegű jóvátételre kötelezte az Emag online áruház üzemeltetőit, amit az emag elfogadott. Tehát nem azért kaptam vásárlási utalványt, mert olyannyira hűséges vásárló lettem volna, hanem azért, mert erre kötelezte őket a Versenyhivatal. Csak így mennyivel jobban hangzik.


Értem én, hogy kellemetlen volna azt írni az emailben a vásárlóknak, hogy többszörösen is tisztességtelen voltak az értékesítési folyamataink, több kamu akciónk is volt, vásárlókat tudatosan tévesztettük meg. Ez így nem hangzana jól. Hanem helyette: Mert olyan hűséges vásárló vagyok. Csak ezért kapom. Még hozzá is teszik, hogy önkéntesen vállalt kötelezettség részét képzi. Mit jelent ez a mondat? Hogy elfogadta a GVH döntését.

 

Milyen ügyes kommunikáció!

Nem tudván a sztori háttért, a legtöbb ember arra gondol, hogy DE JÓ FEJ EZ AZ EMAG. Csak úgy adnak három ezer forintot. Azt hozzátenném, hogy ezt kupont minimum 10.000 forintos vásárlás esetén lehet csak felhasználni és 6 hónapon belül.

 

A GVH azt tárta fel, hogy a kampányok során nem alakított ki az EMAG olyan belső szabályokat, amik biztosították volna, hogy „eredeti” árként a termék tényleges, jellemző ára jelenjen meg: ehelyett az áthúzott árak korábban csak alkalomszerűen, nagyon rövid időre érvényesültek.


Azaz gyakorlatban van egy termék, eredeti ára 20.000 forint, felárazzák pár napra 30.000 forintra, majd vissza 20.000 forintra és mellé írják, hogy 10.000 forint kedvezmény, AKCIÓ! Persze ez csak egy egyszerű példa, ami szemlélteti, hogy milyen módszerekkel próbáltak felhajtani új vásárlókat. 

 

Nem egyedi eset az EMAG-nál, biztosak lehetünk benne,
hogy több webáruház is hasonlóan próbálja megtéveszteni a fogyasztóit
a több eladása reményében.Nekem itt csak a kamu kommunikációval van a legnagyobb problémám. Még annyira sem egyenesek, hogy leírják, hogy mit állapított meg a GVH, igazából miért is kell ezt nekik csak úgy odaadni a felhasználóknak. Sokkal jobban értékeltem volna, ha egyenesen és korrekten leirják az emailben, hogy mi ennek az oka, hibáztunk, sorry, nem így kellett volna, mint hogy az arcomba tolják a hűséges vásárló bullshit dumáját a januári kutyatáp rendelésem miatt.

 

Tanulság: Ne dőlj be az árcímkéknek, hogy AKCIÓ, csak most, csak neked -50%. Járj utána alaposan a terméknek, más oldalokon az árának, mert lehetséges, hogy hirdetett akciós ár drágább, mint a normál ár.

 

Érdemes megnézd meg a postafiókodat, hátha kaptál te is,
ha éppen szükséged van valamilyen fotós kiegészítőre, vásárold le. A cikk írója: Jancsó Gergely

Olyan fotós blogot írok, amit én is szívesen olvasnék. Ha te is a fotózás szerelmese vagy csak úgy mint mi, akkor nálunk inspirációt gyűjthetsz, benntartunk a fotózás flowjában, itt megtalálsz minden információt egy helyen a szenvedélyedről. Napi rendszerességgel találsz új ingyenes tartalmakat a fotózásról, technikai újdonságokról, tesztekről, tanácsokat és hasznos tippeket olvashatsz, amik segítenek neked abban, hogy közelebb legyél a fotózáshoz. 


 

 

Szeretnél a fotózásról tanulni?
jancsofotosuli.com/oktatovideok.html
AKKOR KATTINTS IDE!

Hasonló cikkek a fotózásról

ÉLŐ: Épületfotó és Enteriőr KÉPÉRTÉKELÉS 2024

ÉLŐ: Épületfotó és Enteriőr KÉPÉRTÉKELÉS 2024

Elégedett vagy a fotóiddal? Az baj. Mondom miért.

Elégedett vagy a fotóiddal? Az baj. Mondom miért.

Népszerű fotós kurzusok
Fényfestés 2 - Enteriőr & Épületfotózás

A Fényfestés 2. kurzusban benne van minden, amit tudok az enteriőr és épületfotózásról. Három különböző helyszíni fotózáson mutatom meg a technikákat. Először egy budapesti lakás belső tereit fotózzuk, majd Dunabogdányon a Forest kabint belülről-kivülről, végül pedig a Ferenciek terén lévő Matild Palace-t. A kurzusban végigkövetheted a fotózás menetét, kompozíciók kiválasztását, vakuzást, majd a képkidolgozást is.

 

Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.