Jancsó Fotósuli

Kaptam egy 3.000 forintos kupont az EMAG-tól. Lehet te is!

Kaptam egy levelet az EMAG-tól, amiben az állt, hogy mivel hűséges vásárlójuk vagyok, kapok egy 3000 forintos vásárlási utalványt. De jó fejek, csak úgy? Dehogyis. 

 

Ez állt az értesítő emailben:

Kedves Vásárlónk! Köszönjük, hogy az eMAG.hu weboldaláról rendeltél és az elmúlt egy évben hűséges ügyfelünk voltál. Az eMAG elkötelezett híve a tökéletes vásárlói élménynek, ezért mivel hűséges vásárlónk voltál, egy 3000 Ft értékű eMAG vásárlási utalvánnyal lepünk meg Téged. Az utalvány kibocsátása a Gazdasági Versenyhivatal Vj/50/2018. számú versenyfelügyeleti eljárása során az eMAG által önkéntesen vállalt kötelezettségek részét képezi.

 

Na most akkor azért leptek meg 3000 forinttal mert hűséges vásárló voltam, vagy azért mert a GVH erre kötelezte őket? Amúgy meg, mit jelent a hűséges várásló? Elmúlt egy évben egyszer vásároltam csak. Akkor én már az vagyok?


 

Mi az igazság? 


Az EMAG-ot megbírságolta a Gazdasági Versenyhivatal. Mint egy 200 millió forintos bírságot szabott ki, és 4 milliárd forint összegű jóvátételre kötelezte az Emag online áruház üzemeltetőit, amit az emag elfogadott. Tehát nem azért kaptam vásárlási utalványt, mert olyannyira hűséges vásárló lettem volna, hanem azért, mert erre kötelezte őket a Versenyhivatal. Csak így mennyivel jobban hangzik.


Értem én, hogy kellemetlen volna azt írni az emailben a vásárlóknak, hogy többszörösen is tisztességtelen voltak az értékesítési folyamataink, több kamu akciónk is volt, vásárlókat tudatosan tévesztettük meg. Ez így nem hangzana jól. Hanem helyette: Mert olyan hűséges vásárló vagyok. Csak ezért kapom. Még hozzá is teszik, hogy önkéntesen vállalt kötelezettség részét képzi. Mit jelent ez a mondat? Hogy elfogadta a GVH döntését.

 

Milyen ügyes kommunikáció!

Nem tudván a sztori háttért, a legtöbb ember arra gondol, hogy DE JÓ FEJ EZ AZ EMAG. Csak úgy adnak három ezer forintot. Azt hozzátenném, hogy ezt kupont minimum 10.000 forintos vásárlás esetén lehet csak felhasználni és 6 hónapon belül.

 

A GVH azt tárta fel, hogy a kampányok során nem alakított ki az EMAG olyan belső szabályokat, amik biztosították volna, hogy „eredeti” árként a termék tényleges, jellemző ára jelenjen meg: ehelyett az áthúzott árak korábban csak alkalomszerűen, nagyon rövid időre érvényesültek.


Azaz gyakorlatban van egy termék, eredeti ára 20.000 forint, felárazzák pár napra 30.000 forintra, majd vissza 20.000 forintra és mellé írják, hogy 10.000 forint kedvezmény, AKCIÓ! Persze ez csak egy egyszerű példa, ami szemlélteti, hogy milyen módszerekkel próbáltak felhajtani új vásárlókat. 

 

Nem egyedi eset az EMAG-nál, biztosak lehetünk benne,
hogy több webáruház is hasonlóan próbálja megtéveszteni a fogyasztóit
a több eladása reményében.Nekem itt csak a kamu kommunikációval van a legnagyobb problémám. Még annyira sem egyenesek, hogy leírják, hogy mit állapított meg a GVH, igazából miért is kell ezt nekik csak úgy odaadni a felhasználóknak. Sokkal jobban értékeltem volna, ha egyenesen és korrekten leirják az emailben, hogy mi ennek az oka, hibáztunk, sorry, nem így kellett volna, mint hogy az arcomba tolják a hűséges vásárló bullshit dumáját a januári kutyatáp rendelésem miatt.

 

Tanulság: Ne dőlj be az árcímkéknek, hogy AKCIÓ, csak most, csak neked -50%. Járj utána alaposan a terméknek, más oldalokon az árának, mert lehetséges, hogy hirdetett akciós ár drágább, mint a normál ár.

 

Érdemes megnézd meg a postafiókodat, hátha kaptál te is,
ha éppen szükséged van valamilyen fotós kiegészítőre, vásárold le. A cikk írója: Jancsó Gergely

Olyan fotós blogot írok, amit én is szívesen olvasnék. Ha te is a fotózás szerelmese vagy csak úgy mint mi, akkor nálunk inspirációt gyűjthetsz, benntartunk a fotózás flowjában, itt megtalálsz minden információt egy helyen a szenvedélyedről. Napi rendszerességgel találsz új ingyenes tartalmakat a fotózásról, technikai újdonságokról, tesztekről, tanácsokat és hasznos tippeket olvashatsz, amik segítenek neked abban, hogy közelebb legyél a fotózáshoz. 

 

 

 

Szeretnél a fotózásról tanulni?
jancsofotosuli.com/oktatovideok.html

Hasonló cikkek a fotózásról

Épületfotó és Enteriőr KÉPÉRTÉKELÉS

Épületfotó és Enteriőr KÉPÉRTÉKELÉS

Fotózás: Egyedül vagy csapatban? - Tóth Balázs

Fotózás: Egyedül vagy csapatban? - Tóth Balázs

Kommentek


Népszerű fotós kurzusok
Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

A „Retusálj velem” videósorozatomban végig követheted több fotó kidolgozását, aminek célja, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során. 

 

Egész napos Épület és Enteriőr fotózás kurzus

Egész napos, 11 órás, részletekre is kiterjedő épület és enteriőr fotózás kurzusra tudsz hozzánk csatlakozni május 28-án. Külső épület és belső fotók készítése, aranyórában, kékórában, verőfényes napsütésben. Közös pizzasütés, 3 órás személyes képértékelés és képkidolgozás. Reggeltől egészen naplementéig.

FFV: Hogyan szerezz ügyfeleket fotósként?

Fotósként nem is igazán ügyfeleket nehéz szerezni, hanem jó minőségű ügyfeleket, akik tisztelik a munkádat, időben fizetnek, nem alkudoznak, hanem értékelik a fotóidat. Erről szól ez a kurzus, hogy egy örökzöld koncepciót és tudást adjak át neked, ami jó eséllyel még 10 év múlva is működni fog.

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.