Jancsó Fotósuli

Niki Colemont - A mókusfotós

A természetfotózásról nekem elsőnek a több órás várakozás jut eszembe, ahogy a fotós a lesben ülve várja azt a pillanatot, amit lencsevégre kaphat. Több hazai kiemelkedő természetfotós képeit is ismerheted, de még ezen az ágon belül is lehet specializálódni. Például mókus fotózásra. 
 

Niki Colemont 34 éves srác, Belgiumban él, aki ténylegesen mókusok fotózásra specializálódott. Elkezdte megfigyelni az állatokat, megfigyelni a szokásaikat, vett egy etetőt, hogy közelebb tudjon hozzájuk kerülni, ennek eredményeképp ma már testközelből tudja őket fotózni.


Képei között vannak véletlenszerűen elkapott pillanatok,
és koncepcionális fotók is.

 

Ezek mögött gondos tervezés és hosszas munka áll, ahol rengeteg próbálgatás eredménye lesz a fotó. Kiszámíthatatlan, hogy merre és mikor ugrálnak a mókusok, készenlétben kell lennie, mert a másodperc töredéke alatt történik meg az, amit szeretne Niki lefotózni. Az előre kigondolt kompozíciót keretbe foglalni biztosan nem lehet egyszerű.

Ehhez nagyon gyors záridőt használ, 1/2500 és gyorsabb, amivel megtudja fagyasztani a pillanatot bemozdulás nélkül. Persze kell hozzá egy nagy tele is, Sigma 150-600 optikával készíti a fotói nagy részét. Szép nagy átfogás.

 

Így láthatatlanul is kimerem jelenteni, hogy hihetetlen nagy türelem kell az ilyen képek elkészítéséhez. Mire ráveszi magát a mókus, hogy odamenjen, ahová a szeretné. Mi van, ha nem kelti fel az érdeklődését a mókusnak az a tárgy? Várhat Niki órákat is, mire odamegy az állat.
 Mókusokon kívül a galériában találsz több madárfotót is Nikitől, nem csak mókusokat, úgyhogy ha érdekel, és van pár perced akkor nézd meg Colemont galériáját itt:

Niki Colemont weboldal: https://www.nikicolemont.be/
Instagram: https://www.instagram.com/nikicolemont/

 Köszönöm Nikinek, hogy engedélyt adott
a Jancsó Fotósuli számára a képei megosztására.

 A cikk írója: Jancsó Gergely

Olyan fotós blogot írok, amit én is szívesen olvasnék. Ha te is a fotózás szerelmese vagy csak úgy mint mi, akkor nálunk inspirációt gyűjthetsz, benntartunk a fotózás flowjában, itt megtalálsz minden információt egy helyen a szenvedélyedről. Napi rendszerességgel találsz új ingyenes tartalmakat a fotózásról, technikai újdonságokról, tesztekről, tanácsokat és hasznos tippeket olvashatsz, amik segítenek neked abban, hogy közelebb legyél a fotózáshoz. 

 

 

 

Szeretnél a fotózásról tanulni?
jancsofotosuli.com/oktatovideok.html

Hasonló cikkek a fotózásról

A kiégés legjobb ellenszere fotósként

A kiégés legjobb ellenszere fotósként

Mi alapján választ a fotós asszisztenst? [PODCAST] #10

Mi alapján választ a fotós asszisztenst? [PODCAST] #10

Kommentek


Népszerű fotós kurzusok
Enteriőr és lakásfotózás kurzus - Szeptember

Hosszú évek óta fotózom már rendszeresen lakásokat, belső tereket, enteriőröket. Ezen a személyes workshopon szeretném átadni neked a koncepciót és a tudást, hogy hogyan hozhatod ki a maximumot az enteriőr fotóidból.

Városfotózás 2021: Ne csak nézz, láss is!

Megmutatom neked a koncepciót, hogy hogyan emelkedj ki a többi fotós közül és készíts klasszisokkal jobb fotókat. Garantálom, hogy szemmel láthatóan jobbak lesznek a fotóid a workshop elvégzése után, amit te is rögtön észre fogsz venni.

Portréfotózás workshop 2021: Láss másképp!

Győrfi-Bátori Péter kollégámmal és barátommal a három éven keresztül mindig teltházas kurzusunkat folytatva mutatjuk meg a kültéri portréfotózás titkait.

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.