Jancsó Fotósuli

Niki Colemont - A mókusfotós

A természetfotózásról nekem elsőnek a több órás várakozás jut eszembe, ahogy a fotós a lesben ülve várja azt a pillanatot, amit lencsevégre kaphat. Több hazai kiemelkedő természetfotós képeit is ismerheted, de még ezen az ágon belül is lehet specializálódni. Például mókus fotózásra. 
 

Niki Colemont 34 éves srác, Belgiumban él, aki ténylegesen mókusok fotózásra specializálódott. Elkezdte megfigyelni az állatokat, megfigyelni a szokásaikat, vett egy etetőt, hogy közelebb tudjon hozzájuk kerülni, ennek eredményeképp ma már testközelből tudja őket fotózni.


Képei között vannak véletlenszerűen elkapott pillanatok,
és koncepcionális fotók is.

 

Ezek mögött gondos tervezés és hosszas munka áll, ahol rengeteg próbálgatás eredménye lesz a fotó. Kiszámíthatatlan, hogy merre és mikor ugrálnak a mókusok, készenlétben kell lennie, mert a másodperc töredéke alatt történik meg az, amit szeretne Niki lefotózni. Az előre kigondolt kompozíciót keretbe foglalni biztosan nem lehet egyszerű.

Ehhez nagyon gyors záridőt használ, 1/2500 és gyorsabb, amivel megtudja fagyasztani a pillanatot bemozdulás nélkül. Persze kell hozzá egy nagy tele is, Sigma 150-600 optikával készíti a fotói nagy részét. Szép nagy átfogás.

 

Így láthatatlanul is kimerem jelenteni, hogy hihetetlen nagy türelem kell az ilyen képek elkészítéséhez. Mire ráveszi magát a mókus, hogy odamenjen, ahová a szeretné. Mi van, ha nem kelti fel az érdeklődését a mókusnak az a tárgy? Várhat Niki órákat is, mire odamegy az állat.
 Mókusokon kívül a galériában találsz több madárfotót is Nikitől, nem csak mókusokat, úgyhogy ha érdekel, és van pár perced akkor nézd meg Colemont galériáját itt:

Niki Colemont weboldal: https://www.nikicolemont.be/
Instagram: https://www.instagram.com/nikicolemont/

 Köszönöm Nikinek, hogy engedélyt adott
a Jancsó Fotósuli számára a képei megosztására.

 A cikk írója: Jancsó Gergely

Olyan fotós blogot írok, amit én is szívesen olvasnék. Ha te is a fotózás szerelmese vagy csak úgy mint mi, akkor nálunk inspirációt gyűjthetsz, benntartunk a fotózás flowjában, itt megtalálsz minden információt egy helyen a szenvedélyedről. Napi rendszerességgel találsz új ingyenes tartalmakat a fotózásról, technikai újdonságokról, tesztekről, tanácsokat és hasznos tippeket olvashatsz, amik segítenek neked abban, hogy közelebb legyél a fotózáshoz. 

 

 

 

Szeretnél a fotózásról tanulni?
jancsofotosuli.com/oktatovideok.html

Hasonló cikkek a fotózásról

Villát fotóztam, aminek saját tava van

Villát fotóztam, aminek saját tava van

A kiemelkedő fotós 5 ismérve

A kiemelkedő fotós 5 ismérve

Kommentek


Népszerű fotós kurzusok
Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük legjobb végeredményt?

Letölthető és szerkeszthető árajánlat minták

Legyél igényes és ne csak válasz emailben írd meg a megrendelőidnek az ajánlatodat, hanem küldj nekik személyre szabott vizuálisan is megnyerő árajánlat PDF-et.

A természetes hatású portréretusálás

Voltál már vele úgy, hogy nem tudtad eldönteni, hogy mennyire nyúlj bele a portréfotóidba az utómunka során? Balázs megmutatja azokat praktikáit, amiket használva sokkal elégedettebbek lesznek a portréalanyaid az eredménnyel, ráadásul szinte észre se fogják venni, hogy egyáltalán hozzányúltál a képeikhez. 
 

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.