Jancsó Fotósuli

Niki Colemont - A mókusfotós

A természetfotózásról nekem elsőnek a több órás várakozás jut eszembe, ahogy a fotós a lesben ülve várja azt a pillanatot, amit lencsevégre kaphat. Több hazai kiemelkedő természetfotós képeit is ismerheted, de még ezen az ágon belül is lehet specializálódni. Például mókus fotózásra. 
 

Niki Colemont 34 éves srác, Belgiumban él, aki ténylegesen mókusok fotózásra specializálódott. Elkezdte megfigyelni az állatokat, megfigyelni a szokásaikat, vett egy etetőt, hogy közelebb tudjon hozzájuk kerülni, ennek eredményeképp ma már testközelből tudja őket fotózni.


Képei között vannak véletlenszerűen elkapott pillanatok,
és koncepcionális fotók is.

 

Ezek mögött gondos tervezés és hosszas munka áll, ahol rengeteg próbálgatás eredménye lesz a fotó. Kiszámíthatatlan, hogy merre és mikor ugrálnak a mókusok, készenlétben kell lennie, mert a másodperc töredéke alatt történik meg az, amit szeretne Niki lefotózni. Az előre kigondolt kompozíciót keretbe foglalni biztosan nem lehet egyszerű.

Ehhez nagyon gyors záridőt használ, 1/2500 és gyorsabb, amivel megtudja fagyasztani a pillanatot bemozdulás nélkül. Persze kell hozzá egy nagy tele is, Sigma 150-600 optikával készíti a fotói nagy részét. Szép nagy átfogás.

 

Így láthatatlanul is kimerem jelenteni, hogy hihetetlen nagy türelem kell az ilyen képek elkészítéséhez. Mire ráveszi magát a mókus, hogy odamenjen, ahová a szeretné. Mi van, ha nem kelti fel az érdeklődését a mókusnak az a tárgy? Várhat Niki órákat is, mire odamegy az állat.
 Mókusokon kívül a galériában találsz több madárfotót is Nikitől, nem csak mókusokat, úgyhogy ha érdekel, és van pár perced akkor nézd meg Colemont galériáját itt:

Niki Colemont weboldal: https://www.nikicolemont.be/
Instagram: https://www.instagram.com/nikicolemont/

 Köszönöm Nikinek, hogy engedélyt adott
a Jancsó Fotósuli számára a képei megosztására.

 A cikk írója: Jancsó Gergely

Olyan fotós blogot írok, amit én is szívesen olvasnék. Ha te is a fotózás szerelmese vagy csak úgy mint mi, akkor nálunk inspirációt gyűjthetsz, benntartunk a fotózás flowjában, itt megtalálsz minden információt egy helyen a szenvedélyedről. Napi rendszerességgel találsz új ingyenes tartalmakat a fotózásról, technikai újdonságokról, tesztekről, tanácsokat és hasznos tippeket olvashatsz, amik segítenek neked abban, hogy közelebb legyél a fotózáshoz. 

 

 

 

Szeretnél a fotózásról tanulni?
jancsofotosuli.com/oktatovideok.html
AKKOR KATTINTS IDE!

Hasonló cikkek a fotózásról

Így kereshetsz sok pénzt a fotózással

Így kereshetsz sok pénzt a fotózással

Elégedett vagy a fotóiddal? Az baj. Mondom miért.

Elégedett vagy a fotóiddal? Az baj. Mondom miért.

Népszerű fotós kurzusok
Fényfestés 2 - Enteriőr & Épületfotózás

A Fényfestés 2. kurzusban benne van minden, amit tudok az enteriőr és épületfotózásról. Három különböző helyszíni fotózáson mutatom meg a technikákat. Először egy budapesti lakás belső tereit fotózzuk, majd Dunabogdányon a Forest kabint belülről-kivülről, végül pedig a Ferenciek terén lévő Matild Palace-t. A kurzusban végigkövetheted a fotózás menetét, kompozíciók kiválasztását, vakuzást, majd a képkidolgozást is.

 

Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.