Jancsó Fotósuli

Niki Colemont - A mókusfotós

A természetfotózásról nekem elsőnek a több órás várakozás jut eszembe, ahogy a fotós a lesben ülve várja azt a pillanatot, amit lencsevégre kaphat. Több hazai kiemelkedő természetfotós képeit is ismerheted, de még ezen az ágon belül is lehet specializálódni. Például mókus fotózásra. 
 

Niki Colemont 34 éves srác, Belgiumban él, aki ténylegesen mókusok fotózásra specializálódott. Elkezdte megfigyelni az állatokat, megfigyelni a szokásaikat, vett egy etetőt, hogy közelebb tudjon hozzájuk kerülni, ennek eredményeképp ma már testközelből tudja őket fotózni.


Képei között vannak véletlenszerűen elkapott pillanatok,
és koncepcionális fotók is.

 

Ezek mögött gondos tervezés és hosszas munka áll, ahol rengeteg próbálgatás eredménye lesz a fotó. Kiszámíthatatlan, hogy merre és mikor ugrálnak a mókusok, készenlétben kell lennie, mert a másodperc töredéke alatt történik meg az, amit szeretne Niki lefotózni. Az előre kigondolt kompozíciót keretbe foglalni biztosan nem lehet egyszerű.

Ehhez nagyon gyors záridőt használ, 1/2500 és gyorsabb, amivel megtudja fagyasztani a pillanatot bemozdulás nélkül. Persze kell hozzá egy nagy tele is, Sigma 150-600 optikával készíti a fotói nagy részét. Szép nagy átfogás.

 

Így láthatatlanul is kimerem jelenteni, hogy hihetetlen nagy türelem kell az ilyen képek elkészítéséhez. Mire ráveszi magát a mókus, hogy odamenjen, ahová a szeretné. Mi van, ha nem kelti fel az érdeklődését a mókusnak az a tárgy? Várhat Niki órákat is, mire odamegy az állat.
 Mókusokon kívül a galériában találsz több madárfotót is Nikitől, nem csak mókusokat, úgyhogy ha érdekel, és van pár perced akkor nézd meg Colemont galériáját itt:

Niki Colemont weboldal: https://www.nikicolemont.be/
Instagram: https://www.instagram.com/nikicolemont/

 Köszönöm Nikinek, hogy engedélyt adott
a Jancsó Fotósuli számára a képei megosztására.

 A cikk írója: Jancsó Gergely

Olyan fotós blogot írok, amit én is szívesen olvasnék. Ha te is a fotózás szerelmese vagy csak úgy mint mi, akkor nálunk inspirációt gyűjthetsz, benntartunk a fotózás flowjában, itt megtalálsz minden információt egy helyen a szenvedélyedről. Napi rendszerességgel találsz új ingyenes tartalmakat a fotózásról, technikai újdonságokról, tesztekről, tanácsokat és hasznos tippeket olvashatsz, amik segítenek neked abban, hogy közelebb legyél a fotózáshoz. 

 

 

 

Szeretnél a fotózásról tanulni?
jancsofotosuli.com/oktatovideok.html

Hasonló cikkek a fotózásról

Épületfotó és Enteriőr KÉPÉRTÉKELÉS

Épületfotó és Enteriőr KÉPÉRTÉKELÉS

Fotózás: Egyedül vagy csapatban? - Tóth Balázs

Fotózás: Egyedül vagy csapatban? - Tóth Balázs

Kommentek


Népszerű fotós kurzusok
Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

A „Retusálj velem” videósorozatomban végig követheted több fotó kidolgozását, aminek célja, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során. 

 

Egész napos Épület és Enteriőr fotózás kurzus

Egész napos, 11 órás, részletekre is kiterjedő épület és enteriőr fotózás kurzusra tudsz hozzánk csatlakozni május 28-án. Külső épület és belső fotók készítése, aranyórában, kékórában, verőfényes napsütésben. Közös pizzasütés, 3 órás személyes képértékelés és képkidolgozás. Reggeltől egészen naplementéig.

FFV: Hogyan szerezz ügyfeleket fotósként?

Fotósként nem is igazán ügyfeleket nehéz szerezni, hanem jó minőségű ügyfeleket, akik tisztelik a munkádat, időben fizetnek, nem alkudoznak, hanem értékelik a fotóidat. Erről szól ez a kurzus, hogy egy örökzöld koncepciót és tudást adjak át neked, ami jó eséllyel még 10 év múlva is működni fog.

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.