Jancsó Fotósuli

Self-timerMi az a self-timer és hogyan tudod használni?

 

A self-timer, magyarul önkioldó egy olyan funkció, amely lehetővé teszi, a késleltetést az exponáló gomb lenyomása és a fénykép tényleges elkészítése között. Ezt a funkciót gyakran beépítik a fényképezőgépekbe, és segítségével úgy tudunk fényképet készíteni magunkról, hogy nincs szükség más személy bevonására hozzá.
 

Fontos, hogy az önkioldó használatakor állítsuk a fényképezőgépet állványra vagy más stabil felületre, majd ezután nyomjuk csak meg az exponáló gombot. A fényképezőgép ezután vár egy bizonyos ideig, mielőtt elkészíti a képet. Ez a késleltetés a fényképezőgéptől függően több másodpercre vagy akár percre is beállítható.

 

Az önkioldó különösen hasznos olyan helyzetekben, amikor szeretnénk szerepelni a fényképen, de nincs más a közelben, aki elkészíti helyettünk a képet, például amikor egyedül utazunk. Ezenkívül az önkioldó használható hosszú expozíciós fotózáshoz, tájkép, éjszakai tájkép és asztrofotózáshoz is, ha a fényképezés előtt stabilan állni hagyjuk a fényképezőgépet. 

 

 

Népszerű fotós kurzusok
Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.