Jancsó Fotósuli

TimerA timer (magyarul időzítő) egy olyan funkció a fotózásban, amely lehetővé teszi, hogy késleltetést állíts be a zár megnyomása és a kamera valódi képkészítése között.

 

Timer használatakor beállíthatod, hogy az exponáló gomb lenyomását követően mikor készüljön el a képed. Ez általában pár másodperces időintervallumot jelent (2mp, 5mp, 10mp, vagy 30mp), de akár már percet is beállíthatsz a gép függvényében, manuálisan.

 

Az időzítő másik felhasználási módja a fotózásban az "Interval Timer" funkció, amellyel beállíthatod a fényképezőgépet, hogy rendszeres időközönként készítsen fényképsorozatot. Ez nagyszerű lehet csillagösvények, tájképek rögzítésénél, vagy mozgó témáknál, például sportolókról vagy táncosokról.

 

Timer használatakor fontos figyelned a fényképezőgép beállításaira, és ügyelj a megfelelő expozícióra és fókuszra a felvételhez. Ezenkívül a legtöbb esetben az állvány használata javasolt, különösen hosszabb expozíció esetén vagy az önkioldó funkció használatakor. Az állvány segít stabilan tartani a fényképezőgépet, és megakadályozza a fényképezőgép bemozdulását.

 Népszerű fotós kurzusok
Fényfestés 2 - Enteriőr & Épületfotózás

A Fényfestés 2. kurzusban benne van minden, amit tudok az enteriőr és épületfotózásról. Három különböző helyszíni fotózáson mutatom meg a technikákat. Először egy budapesti lakás belső tereit fotózzuk, majd Dunabogdányon a Forest kabint belülről-kivülről, végül pedig a Ferenciek terén lévő Matild Palace-t. A kurzusban végigkövetheted a fotózás menetét, kompozíciók kiválasztását, vakuzást, majd a képkidolgozást is.

 

Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.