Jancsó Fotósuli

AF lockAz AF lock (Auto Focus lock) az a funkció, amely lehetővé teszi a fókusz értékének zárolását a kép elkészülésének idejére.

 

Az AF lock segítségével az expozíciót és a fókuszt külön tudod beállítani, mint az AE lock esetében.

 

Például, adott egy téma, amit szeretnél elhelyezni a kép bal oldalán, de a fókuszt a jobb oldali háttérben lévő tárgy alapján szeretnéd beállítani, akkor az AF lock segítségével a fókuszt zárolhatod, és a kompozíciót beállíthatod a téma bal oldali pozíciójára.

 

Hogyan lehetséges ez?
 

Az AF lock használatához általában a fókuszt kell a kívánt értékre állítani, majd az AF lock gombot megnyomni, amely megakadályozza, hogy a fókusz értéke változzon a kép felvételének idején.

 

Az AF lock használata főként akkor hasznos, ha szeretnéd elkülöníteni a témát a háttértől, vagy megőrizni a fókuszt egy adott részen a képben, miközben a kompozíciót változtatod. 

 

 

Népszerű fotós kurzusok
Fényfestés 2 - Enteriőr & Épületfotózás

A Fényfestés 2. kurzusban benne van minden, amit tudok az enteriőr és épületfotózásról. Három különböző helyszíni fotózáson mutatom meg a technikákat. Először egy budapesti lakás belső tereit fotózzuk, majd Dunabogdányon a Forest kabint belülről-kivülről, végül pedig a Ferenciek terén lévő Matild Palace-t. A kurzusban végigkövetheted a fotózás menetét, kompozíciók kiválasztását, vakuzást, majd a képkidolgozást is.

 

Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.