Jancsó Fotósuli

Szenzor stabilizációA szenzor stabilizáció (Sensor-shift image stabilization, In-Body Image Stabilization) olyan technológia, amely a képérzékelő mozgatásával kompenzálja, stabilizálja a mozgásokat és a kézremegést, amelyek a kép minőségét befolyásolhatják.

 

Ez a technológia lehetővé teszi, hogy lassabb záridővel dolgozz, ami segít az alacsony fényviszonyokban való fotózásban és a részletek megőrzésében a képeken.

 

A szenzor stabilizáció használatával kisebb eséllyel készíthetsz homályos képeket, és lehetőségedk van tovább tartani a fényképezőgépet a kezedben anélkül, hogy a képed bemozdulna.

 

A szenzor stabilizáció a fényképezőgép testében található, ellentétben a lencsékben található optikai stabilizációval. A szenzor stabilizáció általában a MILC (mirrorless) fényképezőgépek alkotóeleme, de egyre több kompakt digitális fényképezőgép is rendelkezik ezzel a funkcióval.

 

A szenzor stabilizáció lehetővé teszi, hogy a kézremegés miatt keletkező blur hatást csökkentsd,  részletgazdagabb és élesebb képeket készíthess.

 

Azonban érdemes odafigyelni, hogy a szenzor stabilizáció nem fogja kompenzálni a túlzott mozgást, mint például amikor futás közben fotózol, ezért továbbra is szükséged lesz stabil eszközre, például tripodra.

  

 

 

Népszerű fotós kurzusok
Fényfestés 2 - Enteriőr & Épületfotózás

A Fényfestés 2. kurzusban benne van minden, amit tudok az enteriőr és épületfotózásról. Három különböző helyszíni fotózáson mutatom meg a technikákat. Először egy budapesti lakás belső tereit fotózzuk, majd Dunabogdányon a Forest kabint belülről-kivülről, végül pedig a Ferenciek terén lévő Matild Palace-t. A kurzusban végigkövetheted a fotózás menetét, kompozíciók kiválasztását, vakuzást, majd a képkidolgozást is.

 

Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.