Jancsó Fotósuli

ZajszűrésA zajszűrés (noise reduction) az a technológia, amely a digitális fényképezőgépekben és számítógépekben használatos, hogy csökkentse a képzajt és javítsa a kép minőségét.

 

Képzajosodás

 

De mikor keletkezik a zajosodás, és mit tehetsz ellene?
 

A képzaj olyan kis eltérések, mint a szürke színek vagy a fekete-fehér foltok, amelyek a kép minőségét rontják, és különösen a rossz fényviszonyokban, alacsony fényerő esetén, vagy magas ISO érték esetén jelentkeznek.

 

A zajszűrés tudja csökkenteni a  képed zajosodását, mint például a beállítási adatok egyensúlyra hozásával, a színek átcsoportosításával, vagy a kép kontrasztjának javításával.

 

A zajszűrés általában az utómunka során történik, Photoshopban és Lightroomban is van erre funkció, amivel szépen tudod szűrni és tudsz finomítani a zajos fotódon. 

 

 

Népszerű fotós kurzusok
Fényfestés 2 - Enteriőr & Épületfotózás

A Fényfestés 2. kurzusban benne van minden, amit tudok az enteriőr és épületfotózásról. Három különböző helyszíni fotózáson mutatom meg a technikákat. Először egy budapesti lakás belső tereit fotózzuk, majd Dunabogdányon a Forest kabint belülről-kivülről, végül pedig a Ferenciek terén lévő Matild Palace-t. A kurzusban végigkövetheted a fotózás menetét, kompozíciók kiválasztását, vakuzást, majd a képkidolgozást is.

 

Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.