Jancsó Fotósuli

AE lockAz AE lock (Auto Exposure lock) azt a funkciót jelenti, amely lehetővé teszi a fényérzékelő által mért expozíciós értékek zárolását a kép elkészítésének idejére.

 

Az AE lock segítségével külön be tudod állítani a kompozíciót és az expozíciót.

 

Például, ha van egy téma, amit szeretnél elhelyezni a kép bal oldalán, de az expozíciót a jobb oldali háttérben lévő fényforrás alapján szeretnéd beállítani, akkor az AE lock segítségével a fényérzékelő által mért expozíciós értékeket zárolhatod, és a kompozíciót beállíthatod ahova szeretnéd.

 

Hogyan lehetséges ez?
 

Az AE lock használatához általában a fénymérő érzékelőt kell a kívánt expozíciós értékekre állítani, majd az AE lock gombot megnyomni, ami megakadályozza, hogy az expozíciós értékek változzanak a kép felvételének idején.

 

Az AE lock használata főként akkor hasznos, ha a fényviszonyok gyorsan változnak, és szeretnéd megőrizni az expozíciós értékeket egy adott részen a képen, vagy ha szeretnéd elkülöníteni a témát a háttértől. 

 

 

Népszerű fotós kurzusok
Fényfestés 2 - Enteriőr & Épületfotózás

A Fényfestés 2. kurzusban benne van minden, amit tudok az enteriőr és épületfotózásról. Három különböző helyszíni fotózáson mutatom meg a technikákat. Először egy budapesti lakás belső tereit fotózzuk, majd Dunabogdányon a Forest kabint belülről-kivülről, végül pedig a Ferenciek terén lévő Matild Palace-t. A kurzusban végigkövetheted a fotózás menetét, kompozíciók kiválasztását, vakuzást, majd a képkidolgozást is.

 

Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.