Jancsó Fotósuli

TúlexponálásTúlexponálás akkor fordul elő, amikor túl sok fény éri a fényképezőgépben az érzékelőt. Ennek eredményeként túl világos képet kapunk, ilyenkor nagyon kevés részletet tartalmaznak a csúcsfények, és kimosottnak tűnnek. A részletek elvesznek a fénypontokban és a kép legfényesebb részein.

 

Annak érdekében, hogy a megfelelő expozíciós értékeket használjuk és elkerüljük a túlexponálást, – vagy éppen az alulexponálást – a gépben lévő fényérzékelő van a segítségünkre. Egy jól exponált képhez megfelelő mennyiségű fénynek kell az fényérzékelőre (CCD / CMOS) érkeznie, hogy a szemünk által látott valós képhez hasonlót kapjunk. Gyakorlatilag egy normál expozíció a rekeszérték, a zársebesség és az ISO megfelelő kombinációját jelenti. Ha ezekre odafigyelünk, akkor elkerülhető, hogy túlexponáltá váljon a fényképünk.

 

  

 

 

Népszerű fotós kurzusok
Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogy vakukkal is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.