Jancsó Fotósuli
Mobilfotózás alapjai

Mobilfotózás alapjai

Mindegy, hogy milyen telefonod van, a kurzus elvégzése után garantáltan szemmel láthatóan jobbak lesznek a mobilos fotóid. Ebben a kurzusban interaktív videókon követheted végig több fotó elkészülését, majd kidolgozását. Mindent tudni fogsz, hogy olyan fotókat készíts a telefonoddal, amit elképzeltél magadnak.

A kurzusról röviden

  • 3+ óra videóanyag
  • Több helyszíni fotózással
  • Azonnali hozzáférés bárhonnan
  • Könnyen érthető tudásanyag
  • Mindenki számára, aki telefonnal fotózik

Mobilfotózás alapjai

„Készíts jobb fotókat a telefonoddal már holnap”

A kurzus oktatója:
Jancsó Gergely
Jancsó Gergely


Mindegy, hogy milyen telefonod van, a kurzus elvégzése után garantáltan szemmel láthatóan jobbak lesznek a mobilos fotóid. Ebben a kurzusban interaktív videókon követheted végig több fotó elkészülését, majd kidolgozását. Mindent tudni fogsz, hogy olyan fotókat készíts a telefonoddal, amit elképzeltél magadnak.

 


❌ Nem kell tech-gurunak lenned

A hallgatók többsége nem ért a technológiához. Nem maradsz le semmiről, ha te sem.
 

Az összes technikai aspektust egyszerűen magyarázom el, kerülve a felesleges kifejezéseket, hogy mindenkinek sikerélmény legyen a kurzus.
 

Ha pedig valahol mégis elakadnál, kérdésed felteheted a videók alatt, amire én fogok neked válaszolni.
 Miért nem jó a fotóm? Ismerős az érzés? 

▶️ Középszerű képek helyett

De nem jössz rá, hogy miért. Mi a hiba? Hogyan lehetne jobbat csinálni? Mi vele a baj, mitől lehetne jobb?
 

Én rávilágítok és megmutatom neked, hogyan lehet úgy fotózni a telefonoddal, hogy a végeredmény úgy nézzen ki, ahogy azt megálmodtad.

 

A kurzus után képes leszel:

✔  Szemmel láthatóan, klasszisokkal jobb fotókat készíteni a telefonoddal
✔  Nem csak nézni, látni is fogsz, úgy mint a profi fotósok

✔  Tucatfotók helyett emlékezetes képeket lőni, amiket szívesen nézel vissza
✔  Felkészülni a fotózásra, hogy a helyszínen ne fecséreld fölöslegesen az idődet 
✔  Különböző elvárásokhoz igazodva a legjobb fotókat átadni


Jól hangzik? Sok újdonságot fogsz tanulni, miközben jól is fogod érezni magadat.


 

 
  A Mobilfotózás alapjai kurzusban nincs benne minden. 


▶️ Csak olyan tudást sűrítettem bele, amire szükséged van az alkotáshoz.


Az egyetlen kamera, pedig amire szükséged van: A telefonod.


 Miért érdemes tőlem tanulj? 
 

Jancsó Gergely vagyok, 10 éve kenyerem a fotózás, ebből élek. Öt éve alapítottam a saját fotós iskolámat, ahol naprakész és hiteles forrásból segítek a fejlődésben a hobbi és profi fotósoknak.
 

A Mobilfotózás Alapajai kuruzsom az amatőr, telefonnal fotózni vágyó célközönséget célozza meg.
 

Fotós munkáim során beutaztam a világot, fotózhattam már Bali luxusvilláit, Szingapúr, Tokió és Bangkok felhőkarcolóit, a Kanári-szigetek szállodáit.
 

Célom, hogy néhány óra múlva már ne csak lövöldöz, hanem tudatos képalkotó legyél, amihez elég a jelenlegi telefonod.


 

 Bemozdult, elmosódott? Sötét lett? 

▶️ Gyakorlatban mutatom meg neked, hogyan tudod ezeket elkerülni.

Megmutatom a beállításokat, hogy minden szituációban éles és bemozdulás nélküli fotókat készíts. Külön videóban nézzük meg a gyorsan mozgó témák fotózását. Kutya, futó gyerek, autó.
 

Legtöbb helyzetben jól működik az automata mód. De ha mégsem lesz olyan a végeredmény, mint ahogy te szeretnéd, megmutatom, HOGYAN és MIKOR érdemes felülbíráld a beállításokat.
 

Teljes szekcióban ismerkedhetsz meg a kerülendő és jó fényekkel. Tudni fogod, hogyan használd őket, hogy a fotóid hasznára váljon. Egyszerű szabályok, amiket betartva azonnal láthatóan jobb fotókat készítesz.

 

Jól hangzik? Sok újdonságot fogsz tanulni, miközben jól is fogod érezni magadat.

 

 Csak egy telefonnal a zsebedben, nehéz kamera nélkül. 


▶️ A mobilfotózás alapja kurzus fejezetei - DIÓHÉJBAN

▶️ 1. fejezet – Egyszerű technikai alapok

Ha egy fotód nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna - életlen lett, bemozdult, akkor a beállításokban keresendő a probléma. Kevés az olyan helyzet, ahol ezt felül kell bíráld.
 

Megbeszéljük, hogy mik azok az egyszerű beállítások, amikkel szemmel láthatóan jobbak lesznek a fotóid.
 

Összehasonlítok egy régebbi és egy újabb telefon képminőségét, hogy lásd, nem is olyan nagy a különbség, mint azt ahogy elsőre gondolnád. Könnyen követhető, egyszerűen reprodukálható.

▶️ 2. fejezet – Fények megismerése használata

Átvesszük lépésről-lépésre, hogyan használd a fényeket, készíts portréfotókat a legjobb fényekben. A Budai Várnegyedben mutatom meg neked ezeket a praktikákat - jó és rossz példákon keresztül.

 

Te is bármilyen telefonnal tudsz majd olyan fotókat készíteni, hogy a legjobb fényeket kihasználva örökítsd meg a témádat.
  Jó fények VS. Rossz fények 

▶️ Ezek a fotók ugyanazon a helyszínen készültek, mégis mekkora a különbség


▶️ 2. fejezet 2. része – Kompozíciók

Végig vesszük a legfontosabb kompozíciókat, hogy unalmas tucatfotók helyett olyan formában tudd megmutatni a témádat, hogy azt öröm lesz visszanézni.


Ezektől a kompozíciós elemektől lesz izgalmas a fotód, olyan hatású, mint a profi fotósoké. Ezeket ismerve lesz egységes az Instagram feeded, amit látsz a haladó fotósoktól.


Ők ismerik ezeket a praktikákat, kurzus után már te is fogod őket használni. Csak néhány van belőlük, gyakorlati példákon mutatom meg neked, hogyan alkalmazd őket bármilyen helyzetben.
 ▶️ 2. fejezet 3. része – Instagram-kompatibilis fotók készítése

Van egy elképzelésed, egy fotó ötleted, amit szeretnél megvalósítani de a végeredmény nem úgy néz ki, mint ahogy azt megálmodtad. Ennek a három fotónak az elkészülését követheted végig a kurzusban.
 

▶️ 2. fejezet 4. része – Éjszakai fotók készítése a Budai Várból

Este is tudsz bármilyen telefonnal szuper képeket készíteni, csak tisztában kell lenned a telefonos kamerák működésével.
 

Nehezebb téma, de meglátod, hogy a videó után már te is fogsz tudni este fotózni, anélkül, hogy rossz minőségű fotókat készítenél.
 

▶️ 3. fejezet – Ételfotózás otthon

Szokásos telefonos tucatfotókon túlmenően ebben a videóban néhány egyszerűbb ételt kapok lencsevégre, hogy ezentúl te is megtaláld azokat a beállításokat, perspektívákat, hogy a végeredmény szinte magazin-minőség legyen.
 

Legjobban úgy tudod elsajátítani a tudást, ha látod, hogyan csinálom én, állítom be a kompozíciót, fényeket. Ebből tudsz a legtöbbet meríteni, így tudsz majd te is ilyen képeket készíteni a kurzus után.

▶️ 3. fejezet 1. része – Gyorsan mozgó téma fotózása, Lejka kutyával

Rohanó a gyerek, padlógázzal induló autó, frizbi után futó kutya. Gyorsan mozgó téma fotózása telefonnal extra kihívás.
 

De nem lehetetlen, sőt.
 

Megnézzük, hogyan tudod lencsevégre kapni a mobiloddal ezeket a témákat bemozdulás nélkül, mindezt úgy, hogy a legjobb pillanatot ragad ki.
 

▶️ 3. fejezet 2. része – Éjszakai fotózás és hosszú expozíciós fotó készítése telefonnal

Este nehezebb telefonnal fényképezni, szükséged van 1-2 apróbb kiegészítőre, mint egy stabil állványra vagy egy fix pontra, amin stabil a telefonod.
 

Ezután egy ingyenes alkalmazás segítésével el is tudod készíteni a hosszú expozíciós, szuper hangulatú fotódat.
 

▶️ 4. fejezet - Képkidolgozás, képelemzés

Elkészült a fotó, de hogyan lehet kihozni a legtöbbet a képeidből? Mennyire nyúlj bele utólag? Érdemes utómunkázz? Igen, de nem kell túlzásokba esned.
 

Ingyenes alkalmazások, hogy még frankóbbak legyenek a fotóid, és mindezt úgy, hogy megőrizzék a képeid a természetességüket.
 

Majd megnézzük a kurzus alatt készült legjobb fotókat, kielemezzük őket, hogy miért is készítettem így őket, rossz és jó példákat mutatva.
 


A kurzus ára
  15.990. Ft  
 

Egyszeri költség, nem előfizetés
 

✔ Azonnali hozzáférés bárhonnan
✔ Biztonságos fizetés
✔ Elektronikus számlát küldünk (PDF)
✔ A rendelésedet automatikusan visszaigazoljuk
 ▶️ 3 egyszerű lépés 
1️. Kattints a Megnézem most gombra!
2️. Töltsd ki a megrendelő űrlapot és kattints a Megrendelem gombra!
3️. Rendezd a megrendelésed árát!

Készen vagy. A fizetés visszaigazolása után AZONNAL hozzáférhetsz a vásárolt anyagodhoz. Sok újdonságot fogsz tanulni, miközben jól is fogod magadat érezni.

 


Gyakori kérdések, amik benned is felmerülhettek ↴
 

▶️ Milyen formátumban tudom megnézni a kurzust?

A kurzus 3 órás, relatív rövid videókkal, 5-10 percesek, ideális ha elfoglalt vagy, több részletben is megnézheted őket. Ezeket a videókat otthonról, kényelmesen megtekintheted bármikor, amikor neked megfelel. Amikor releváns, a videók élő felvételeket tartalmaznak a telefonom képernyőjéről, hogy láthasd, pontosan hogyan és mit és hogyan csinálok.
 

▶️ Mennyi időre van szükségem a kurzus elvégzéséhez?

Ez a kurzus ~3 órányi videóanyagot tartalmaz. Az összes videó izgalmas és gyakorlati, száraz elmélet nélkül. Annyi időt tölthetsz velük, amennyit csak szeretnél. Örökös hozzáférést kapsz a kurzus összes anyaghoz. A saját tempódban végezheted el, később bármikor visszatérhetsz a videókhoz, amikor újra szeretnéd áttekinteni az anyagot.
 

▶️ Milyen telefonra van szükségem a kurzushoz?

Bármilyen kamerával rendelkező megfelel, legyen az iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi, vagy bármilyen más gyártmányú telefon. Nincs szükséged több százezer forintos telefonra sem. Nem számít, ha régebbi típusú a készüléked, ugyanúgy mindent meg fogsz tudni csinálni.


▶️ Kiknek szól ez a kurzus?

Fotózás iránt érdeklőknek, mindenkinek, aki telefonnal örökít meg pillanatokat. Vállalkozóknak, szolgáltatóknak, hobbifotósoknak. Családi képek, nyaralások megörökítésére, azoknak, akik inkább már telefonnal szeretnének alkotni, mintsem nagy és nehéz kamerát magukkal cipelni. Online tartalomkészítőknek, akik szeretnének kimelekedni a tömegből jobb fotókkal. Bárkinek, aki már unja a sablonos fotókat. Azok számára, akik szeretnének jobb fotókat a telefonjukkal.

 

▶️ Tapasztalt fotós vagyok, nekem való ez a kurzus?

Nem. A Mobilfotózás.hu platformja az amatőr, telefonnal fotózni vágyó célközönségnek szól. Ha több éve fotózol már magabiztosan MILC vagy DSLR kamerákkal, akkor ugorj át a Jancsó Fotósulira - www.jancsofotosuli.com


▶️ Szükség van bármi előképzettségre?

Nincs. A kurzusban az alapoktól magyarázok el neked mindent, így mindegy, hogy milyen szinten vagy most. Nincs szükség semmilyen előképzetségre, mindent érteni fogsz.


▶️ Mi van, ha nem vagyok jó a technológiával?

Nem kell tech-gurunak lenned. Az összes technikai aspektust egyszerűen magyarázom el, kerülve a felesleges kifejezéseket, hogy mindenkinek sikerélmény legyen a kurzus. A hallgatók többsége nem ért a technológiához, nem maradsz le semmiről, ha te sem. Ha pedig valahol mégis elakadnál, bármilyen kérdést feltehetsz a videók alatt, amire én fogok neked válaszolni.

 

▶️ Lehet, hogy nincs tehetségem a fotózáshoz?

A fotózás tanulható, nincs hozzá szükség tehetségre. A kurzus után néhány egyszerű szabály megértésével te is sokkal jobb fotókat fogsz tudni készíteni. Érteni fogod, hogy mennyire is egyszerű a fotózás, főleg telefonnal, ahol még a beállítások megismerésére sincs igazán szükséged.

 

▶️ Biztonságos a bankkártyás fizetés?

Igen. A bankkártya adataidhoz nincs hozzáférésem, sem tárolom azokat. A rendszerünk a megadott bankkártya információkat titkosított, kódolt csatornán küldi tovább a fizetési szolgáltató számára. A modern online kártyás fizetés biztonságossága ma már összehasonlítható a bolti vásárlásokéval. Az online bankkártyás fizetés során kötelező a kétfaktoros tranzakció jóváhagyása, aminek célja a kártya visszaélések megelőzése. Nem elég csak a bankkártya adataid megadása, a tranzakciót további hitelesítési lépéssel, például banki alkalmazáson keresztül vagy SMS-kód beírásával kell megerősítened. Ha már használtál online vásárlásoknál bankkártyát, akkor sima ügy lesz ez is.

 

▶️ Még kérdésem van, mit tudok tenni?

Szívesen segítek, ha bármiben elakadtál vagy kérdésed lenne. Küldj nekem emailt a következő címre: gergo@jancsofotosuli.com

 


A kurzus ára
  15.990. Ft  
 

Egyszeri költség, nem előfizetés
 

✔ Azonnali hozzáférés bárhonnan
✔ Biztonságos fizetés
✔ Elektronikus számlát küldünk (PDF)
✔ A rendelésedet automatikusan visszaigazoljuk▶️ 3 egyszerű lépés
1️. Kattints a Megnézem most gombra!
2️. Töltsd ki a megrendelő űrlapot és kattints a Megrendelem gombra!
3️. Rendezd a megrendelésed árát!

Készen vagy. A fizetés visszaigazolása után AZONNAL hozzáférhetsz a vásárolt anyagodhoz.

 

Sok újdonságot fogsz tanulni, miközben jól is fogod magadat érezni.

A kurzus oktatója: Jancsó Gergely

Engem csakis a kézzel fogható, gyakorlatias témák foglaltak le igazán, így tizenöt éves koromtól kezdődően a fotózás volt az egyetlen, ami lekötött. Mindent megtettem annak érdekében, hogy az álmom valóra váljon, és hobbimból karriert építsek.

Azóta beutaztam a világot, fotózhattam már Bali luxusvilláit, Szingapúr, Tokió és Bangkok felhőkarcolóit, a Kanári-szigetek szállodáit, bejártam a világ legszebb helyeit munkám során. 

Amikor éppen nem megbízást teljesítek, saját projektjeimen dolgozom. 2017 óta építem saját fotós oktatási platformomat, ahol naprakész és hiteles forrásból segítek a fejlődésben a fotózás szerelmeseinek. Ennek egyik előfutáraként indítottam el fotó-tematikus Youtube csatornámat is, ahol mára több mint 24.000 feliratkozott látogató követi a szakmai tartalmaimat hétről-hétre. A weboldalon lévő összes fotós kurzus, szöveges és videós szakmai tartalmát én állítom össze, én menedzselem a forgatásokat és készítem el azok tematikáját és forgatókönyvét.
 

Hallgatók értékelései bővebben a kurzusról:

Csopják Attila értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Nagyon klasszul lépésről lépésre felépített anyag gyönyörű helyszínekkel és modellel. Egyszerű közérthető nyelven magyarázza el az összefüggéseket, sokat segített olyan alapvető funkciók felfedezésében a mobil fotózás tekintetében, amikről én nem is tudtam. A reális képi világa segített az anyag teljes megértésében, bárki számára könnyen érthető és követhető anyag.

 

Csopják Attila

Tóth Rita értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Teljesen amatőrként néztem végig Gergő kurzusát, rengeteg hasznos információval gazdagodtam, az oktatási menet logikusan felépített és könnyen követhető volt, még az ilyen technikai vívmányok elől menekülő embernek is, mint én vagyok. Gergő közvetlensége sokat segített a megértésben, hogy ügyesebben tudjam használni a telefonom kameráját.

 

Tóth Rita

Varga Kata értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Nem profi módon fotózok, csak a telómmal kattintgatok, de sok hasznos ötletet kaptam, hogy csináljam jobban. Nagyon jól volt tagolva, nem muszáj egyben végignézni a teljes anyagot. A részek nem túl hosszúak, nem válik unalmassá. Szerintem az összes fontosabb területet érinti, megfelelően körbejárja a telefonos fotózás témáját. Laikusoknak is könnyen követhető, érthető. Köszönöm :)

 

Varga Kata
Népszerű fotós kurzusok
Fényfestés 2 - Enteriőr & Épületfotózás

A Fényfestés 2. kurzusban benne van minden, amit tudok az enteriőr és épületfotózásról. Három különböző helyszíni fotózáson mutatom meg a technikákat. Először egy budapesti lakás belső tereit fotózzuk, majd Dunabogdányon a Forest kabint belülről-kivülről, végül pedig a Ferenciek terén lévő Matild Palace-t. A kurzusban végigkövetheted a fotózás menetét, kompozíciók kiválasztását, vakuzást, majd a képkidolgozást is.

 

Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Mobilfotózás alapjai
Szeretnél a fotózásról tanulni?
jancsofotosuli.com/oktatovideok.html
AKKOR KATTINTS IDE!

Ehhez hasonló kurzusok:

Retusálj velem 4. - Enteriőr fotózás

Retusálj velem 4. - Enteriőr fotózás

Retusálj velem III. - Lakásfotózás

Retusálj velem III. - Lakásfotózás

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.