Jancsó Fotósuli
A fényfestés

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, bizonyos elemek kiemelése vagy háttérbe szorítása, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül. Ebben a videókurzusban részletesen bemutatom neked technikát, hogy a lehető legtöbbet tud kihozni a képeidből.

A Videókurzus tartalma

  • Közel 7 óra videóanyag  
  • Helyszíni fotózásokkal
  • Vágatlan képkidolgozással
  • Letölthető eredeti RAW és kész PSD fájlokkal
  • Átfogó és részletes tudás a fényfestés technikájáról

A fényfestés

Ha olyan egyedülálló fotókat szeretnél készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

A kurzus oktatója:
Jancsó Gergely
Jancsó Gergely


A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

 


 

Úgy építettem fel a fényfestés fotós képzést, hogy aki számára még teljesen ismeretlen ez a fotózási technika, az könnyedén tudja elsajátítani. A fejezetek tartalmaznak a helyszíni fotózások mellett, minden részletre kiterjedő képszerkesztést is, ahol lépésről-lépésre tudod végig követni a retusálás folyamatát.

 

 Neked szól a fényfestés kurzus ha: 

✓ Szeretnél az elmélet helyett gyakorlati tudást a kezedbe kapni 
✓ Érdekel az épületek, belső terek és az autók fotózása 
✓ Ha a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni vizuálisan a fotóidból
✓ Ha olyan fotókat szeretnél készíteni, amik kiemelkednek a többi közül
✓ Ha olyan egy speciális fotózási technikával szeretnél megismerkedni, mint a fényfestés

 

 ↳ KÉREM A FÉNYFESTÉS KURZUST ↲ 
 Kíváncsi vagy, hogy hogyan készült az alábbi fotó?
Akkor görgess lejjebb!

 


Olyan tudást kapsz a kezedbe a kurzusban, amivel valóban különleges és egyedülálló vizuális látványt tudsz alkotni a saját stílusod szerint. Kész receptet és eszközöket kapsz a kezedbe, amiket tudsz is alkalmazni a gyakorlatban, hogy te is olyan fotókat tudj készíteni, mint amiket a bemutató videókban láthattál.


 A kurzus közel 7 óra videóanyagot tartalmaz,
helyszíni fotózásokkal és vágatlan képkidolgozással. 

 


A teljes videóanyag megnézése után képes leszel:

Egyedülálló vizuális produktumot előállítani, ahol a fényeket elemezve ki fogod tudni választani a legjobb alapexpozíciót és vakudat ennek megfelelően használni, mint villantási metódus, vaku iránya, ereje és színhőmérséklete. Megmutatom, hogy hogyan tudod élethűen összemontázsolni a fotót úgy, hogy az a lehető legmegnyerőbb vizuális oldalát mutassa.Mitől más ez a fotótanfolyam, mint a többi?

Gyakorlatias, helyszíni fotózásokon tanulhatod meg a fényfestés technikáját, unalmas elmélet nélkül. A kurzusban bemutatott képek nyers és kidolgozott verzióját is letöltheted, ami mellé az általam kidolgozott kész PSD fájlokat is eléred, így vissza is tudod bontani a kép elkészültét rétegről rétegre.  Ezzel a tudással a kezedben, olyan vizuális produktumot tudsz alkotni, amivel kiemelkedsz a többi fotós közül. A kurzus végén nem csak a fotózásról, hanem a fotók eladásáról, értékesítéséről is beszélek, hogy üzleti szempontból mi a létjogosultsága a fényfestéssel készült képeknek.


 ↳ KÉREM A FÉNYFESTÉS KURZUST ↲ 
 


A videókurzus tartalma fejezekre és témakörökre lebontva:


 1. Fotóid szerkesztése és rendszerezése 

Mit tartalmaz a lecke? 

25 perc képszerkesztési kurzus az alapoktól (Adobe Photoshop)
20 perc képszerkesztési kurzus haladóbb felhasználónak (Adobe Photoshop)
Eredeti RAW és kész PSD fájlok a mappában  
+ Ajándék 3 db PSB mintafájl régebbi fotózásokról, amiket ki tudsz elemezni  

Mit fogsz elsajátítani ebben a fejezetben?

Teljes és átfogó képed lesz a fényfestés képszerkesztési és rendszerezési hátteréről, tisztában leszel az ecset használattal, vonalzókkal, réteg áttűnésekkel. Megmutatom a legfontosabb billentyűkombinációkat, ezáltal felgyorsul a munkafolyamatod, amik mellett kitérünk a réteg és rétegmaszkok használatára is. Ez egy mini-photoshop kurzus, amit kettéosztottam, hogy kezdők és haladók is egyaránt stabil alapokkal vágjanak bele a fényfestésbe. 

Miért van szükséged erre az anyagra? 

Esszenciális tudást ad, hogy kezelni tud a fényfestéssel készült fotóidat, ismerni fogod az összes eszközt, amik kelleni fognak a képkidolgozás során. 
  2. A kiemelkedő apartmanfotó titka  

Mit tartalmaz a lecke? 

25 perc helyszíni apartman fotózás, enteriőr fotózás 
52 perc vágatlan képszerkesztés, fotó retusálás (Photoshop) 
Eredeti RAW és kész PSD fájlok a mappában 

Mit fogsz megtanulni a helyszíni fotózásból? 

Megmutatom, hogy hogyan fényképezz belső tereket több fénnyel, milyen irányból villants, hogy a kép megőrizze természetes hatását. Segítek a gyújtótávolság és a kompozíció kiválasztásában, hogy azok a lehető legkevesebb torzítást mutassák a fotóidon, mindezt úgy, hogy azok igazodjanak az ügyfél elvárásaihoz. 

Mit fogsz megtanulni a képszerkesztés részéből?

A különböző expozíciók összeillesztésének folyamatát, úgy hogy kontrasztosak legyenek a felületeid a vaku segítségével. A helyiségben lévő mesterséges fények összemontázsolását a vaku fényeivel, ami mellett mutatok egy technikát, hogy hogyan lehet szép csillogó a TV felülete.


  3. A vibráló kontrasztok – Mozi terem belső terének a fotózása 

Mit tartalmaz a lecke?

22 perc helyszíni moziterem fotózás 
46 perc vágatlan képszerkesztés (Photoshop) 
Eredeti RAW és kész PSD fájlok a mappában 

 

Mit fogsz megtanulni a helyszíni fotózásból? 

A sok vakufénnyel történő fotó elkészítésének metódusát, ahol a különböző fehéregyensúlyú fényforrások kezelésének tudását adom át neked, pontosabban a fehéregyensúly módosító (CTO) fóliák használatát. Tudni fogod, hogy hogyan állapítsd meg a fényforrások fehéregyensúlyát szürketáblával és az alapexpozíció kiválasztásnak szempontjait. 

Mit fogsz megtanulni a képszerkesztés részéből?

A vakufények élethű maszkolását a meglévő fényekkel egységben, hogy az bevonzza a néző szemét a képedbe. Ha nincs méregdrága Tilt-Shift objektíved, akkor az egyszerű és gyors perspektíva korrekció metódus technikája rész jól fog jönni neked.

 


 


 4. Autó fotózás, mint a katalógusokban 

Mit tartalmaz a lecke?

17 perc helyszíni autó fotózás 
91 perc vágatlan képszerkesztés (Photoshop) 
Eredeti RAW és kész PSD fájlok a mappában 

 

Mit fogsz megtanulni a helyszíni fotózásból?

A tükrözések eltűntetését vaku használatával, illetve hogy milyen esetben használj fényformálót a vakudhoz, amivel az autó belső tereit is szépen meg tudod világítani. Itt már a természetes és a vakufények montázsolását is elsajátítod, amiket már nem villanó, hanem folyamatos fénnyel is eltudsz készíteni. 

Mit fogsz elsajátítani a képszerkesztés részéből?

Fotók egymásra pontos egymásra illesztését rétegként, ha elmozdult a kamerád fotózás közben, rosszul megválasztott fehéregyensúlyú vaku utólagos korrekcióját, színeltolódások korrigálását és az égbolt élethű cseréjét gyorsan és egyszerűen. 5. Budai luxusvilla fotózása fényfestéssel 

Mit tartalmaz a lecke?

18 perc helyszíni fotózás 
41 perc vágatlan képszerkesztés (Photoshop) 
Eredeti RAW és kész PSD fájlok a mappában 

 

Mit fog adni neked egy a kurzus? 

Perspektívákat, hogy hogyan készülj fel egy naplementében készülő exteriőr fotóra, ahol az eddig tanultakat összegezve a legösszetettebb tecnikát mutatom meg neked, mint az alapexpozíció meghatározását világos struktúra esetén, a naplemente és a mesterséges lámpák csúcsfényeinek kezelését.

Mit fogsz megtanulni a képszerkesztés részben? 

A mesterséges CGI fotó hatás elkerülését, az előtér és az égbolt színeinek összehangolását, hogy a képed megmaradjon természetes mivoltában, de mégis vibráljanak rajta a színek és kontrasztok. A kép színhangulatának módosítását és az épület benti világításának kihangsúlyozását.

 6. A fényfestés üzleti része. Eladható? 

Mi tartalmaz a lecke?

6 perc hosszúságú videóanyag, amiben kitérek a fényfestés technika betöltött szerepére, hogy hogyan érdemes árazni a képeidet, mennyire eladhatók, és ki a felvevő réteg az ilyen minőségű fotókra. 

 

 ↳ KÉREM A FÉNYFESTÉS VIDEÓKURZUST ↲ Tanúsítvány a kurzus elvégzéséről ⤵

Amennyiben 100%-ig teljesítetted a kurzust, akkor letöltheted az elvégzéséről szóló, saját névre kiállított tanúsítványodat, ami automatikusan elküldésre kerül neked emailben.Minden amire szükséged van, semmi amire nem

Garantáljuk, hogy sokszorosan megtérül ez a befektetésed.

Benjamin Franklin-nek van egy jól ideillő mondata:

„A tudásba való befektetés kamatozik mindig a legjobban.”
 

 ↳ KÉREM A KURZUST ↲ 
 Görgess lejjebb és olvasd el, hogy mit gondolnak a hallgatóink a kurzusról  ⤵

⭐⭐⭐⭐⭐

A kurzus oktatója: Jancsó Gergely

Engem csakis a kézzel fogható, gyakorlatias témák foglaltak le igazán, így tizenöt éves koromtól kezdődően a fotózás volt az egyetlen, ami lekötött. Mindent megtettem annak érdekében, hogy az álmom valóra váljon, és hobbimból karriert építsek.

Azóta beutaztam a világot, fotózhattam már Bali luxusvilláit, Szingapúr, Tokió és Bangkok felhőkarcolóit, a Kanári-szigetek szállodáit, bejártam a világ legszebb helyeit munkám során. 

Amikor éppen nem megbízást teljesítek, saját projektjeimen dolgozom. 2017 óta építem saját fotós oktatási platformomat, ahol naprakész és hiteles forrásból segítek a fejlődésben a fotózás szerelmeseinek. Ennek egyik előfutáraként indítottam el fotó-tematikus Youtube csatornámat is, ahol mára több mint 24.000 feliratkozott látogató követi a szakmai tartalmaimat hétről-hétre. A weboldalon lévő összes fotós kurzus, szöveges és videós szakmai tartalmát én állítom össze, én menedzselem a forgatásokat és készítem el azok tematikáját és forgatókönyvét.
 

Hallgatók értékelései bővebben a kurzusról:

Egri László értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Már a legelső videótól kezdve elhangzanak olyan dolgok, melyek (számomra) sokat jelentenek a fejlődésben. Tök jó dolog, hogy átfogóan végigkísérhetjük a tervezéssel kezdve, a gyakorlaton keresztül a képfeldolgozásig az egész folyamatot, de ha mégis valami nem tiszta, nyugodtan kérhetünk segítséget üzenetben. Nagyon hálás vagyok, hogy elkészült ez az anyag, a megvalósítás bemutatása teljesen jól volt reprezentálva, az üzleti része még jobban érdekelt volna, persze tudom ahhoz más anyagot kell megvásárolni, hogy részletesebb képet kapjunk róla. Mindenképp ajánlom a kurzust, bárkinek aki érdeklődik a téma iránt.

 

 Egri László

Boldogh Bence értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Aki magyar nyelven szeretne megismerkedni a fényfestéssel és az enteriőrfotózással, annak szerintem messze ez a legjobb lehetőség, nem beszélve arról, hogy nem csak videók vannak az anyagban, hanem photoshop és nyers fileok is. Azt mondjuk fontosnak tartom megemlíteni, hogy előképzettség szükséges, nem árt, ha az ember tisztában van az alapokkal és már valamennyire otthon van ps-ben és vakut sem most lát először, de ha ez meg van, akkor rengeteget lehet belőle tanulni, konkrétan minden benne van , ami az építészeti fotózáshoz kell, a többi csak gyakorlás kérdése. Külön üdítő, hogy, ami csak lehetséges, az gyakorlaton keresztül van elmagyarázva, így sokkal szemléletesebb és jobban megmaradnak a dolgok. Rajtam hatalmasat lendített ez az anyag.

 

Boldogh Bence

Csüri Stefan Zsolt értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Ebben a 7 órás Tutorial anyagban Gergő érthetően magyarázza el a fényfestés menetét! Akit érdekel ez a téma annak csak ajánlani tudom, látszik, hogy időt fektetett bele és odafigyelve szépen felépítette! Ár érték arányban mindenki döntse el saját maga, hogy megéri-e neki, nekem megért ennyit :) Köszönöm !

 

Csüri Stefan Zsolt

Németh János értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Nagyon tetszik, hogy van olyan anyag ami egyáltalán foglalkozik ezzel a témával, az épület fotózással és fényfestéssel magyarul. Nem kell azután kutatni, külföldi videók tucatját megnézni, hogy mit nem tudok, mit kellene másként tenni, mik a trükkök amiket nem mondott el. Nagyon tetszik a Photoshop-os rész is, hisz pontról pontra végigvisz az egészen, elmagyarázva a hozzá tartozó dolgokat. Nagyon tetszett az autó fény festése is. Valóban professzionális eredményt ad, minden téren amit nyugodtan lehet használni a minden napi életben. Azt gondolom, hogy bőven megéri az árát, sok pénzt és időt spórol meg. Mindenképpen ajánlom a kurzust ha érdekel ez a téma!

 

Németh János

Szűcs Alexandra értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Régóta kerestem már a fényfestésre tutorialt, de ez az első olyan online tananyag, ami sokrétű információt ad ebben a témában. Nagyon hasznosak azok a videók, ahol az utómunka minden lépését követni tudjuk. PS-ben is találtam újdonságot :). És nem utolsó sorban, Gergő humora és gördülékeny előadása végig fenntartja a figyelmet. Ha valakit érdekel a téma, annak csak ajánlani tudom!

 

Szűcs Alexandra

Jakab Orsolya értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Mindenkinek ajánlom, aki szeretne ezzel foglalkozni, érthető és gyakorlatias tananyag, bármikor és bárhol elérhető, végtelen mennyiségben visszanézhető. Teljes mértékben azt kaptam amit vártam és nem bántam meg ,hogy megvásároltam .Gergő pedig személyesen is válaszol, ha valami kérdésetek maradt a videó után. Nem hinném sok minden van, amire a videóban nem kaptok választ, de a lehetőség etéren is adott, hozzá is fordulhattok! Alapos és átfogó feldolgozása a fényfestésnek ez a videó sorozat! Mindenkinek bátran merem ajánlani!

Jakab Orsolya

Fodor János értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Igazából ez egy hihetetlen "túra" volt ebben a témában. Oké, gyors, de ez kompenzálva van mindenképpen azzal, hogy bármikor visszanézhető a tananyag, megállítható. Rengeteg hasznos tanáccsal volt ellátva, semmiképpen nem lehet az az érzése az embernek, hogy a "semmiért fizetett". Köszönöm Gergő a lehetőséget, sok sikert neked a fotósuliban is!

 

 

Fodor János
Népszerű fotós kurzusok
Fényfestés 2 - Enteriőr & Épületfotózás

A Fényfestés 2. kurzusban benne van minden, amit tudok az enteriőr és épületfotózásról. Három különböző helyszíni fotózáson mutatom meg a technikákat. Először egy budapesti lakás belső tereit fotózzuk, majd Dunabogdányon a Forest kabint belülről-kivülről, végül pedig a Ferenciek terén lévő Matild Palace-t. A kurzusban végigkövetheted a fotózás menetét, kompozíciók kiválasztását, vakuzást, majd a képkidolgozást is.

 

Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

A fényfestés
Szeretnél a fotózásról tanulni?
jancsofotosuli.com/oktatovideok.html
AKKOR KATTINTS IDE!

Ehhez hasonló kurzusok:

Enteriőr & Épületfotózás kurzus - 2024

Enteriőr & Épületfotózás kurzus - 2024

Mobilfotózás alapjai

Mobilfotózás alapjai

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.