Jancsó Fotósuli
A természetes hatású portréretusálás

A természetes hatású portréretusálás

Voltál már vele úgy, hogy nem tudtad eldönteni, hogy mennyire nyúlj bele a portréfotóidba az utómunka során? Ha szeretnéd megtanulni, hogyan tudod megőrizni a fotóid természetességét a retusálás alatt, akkor ezt a kurzust pont neked találtuk ki! Balázs megmutatja neked azokat praktikáit, amiket használva sokkal elégedettebbek lesznek a portréalanyaid az eredménnyel.

A Videókurzus tartalma

  • 2,5 óra interaktív videó a portréretusálásról
  • Ajándék ACTION fájlok Photoshophoz
  • 2021 naprakész technikái
  • Letölthető eredeti RAW és kész fájlok
  • Konkrét problémák és megoldásai

A természetes hatású portréretusálás

A kurzus oktatója:
Tóth Balázs
Tóth Balázs


Voltál már vele úgy, hogy nem tudtad eldönteni, hogy mennyire nyúlj bele a portréfotóidba az utómunka során? Balázs megmutatja azokat praktikáit, amiket használva sokkal elégedettebbek lesznek a portréalanyaid az eredménnyel, ráadásul szinte észre se fogják venni, hogy egyáltalán hozzányúltál a képeikhez. 
 

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan tudod megőrizni a fotóid természetességét a retusálás alatt, akkor ezt a kurzust neked találtuk ki!
 


Miért van egyáltalán szükség a portrék retusálására?

A profi utómunka nem a valóság eltorzításáról vagy az arc átszabásáról szól, hanem hogy eltűntesd azokat a zavaró apró részleteket, amik elvihetik a fókuszt a fotó összhatásáról. 
 

De hogyan tudod meghatározni, hogy mi az a szint, ameddig retusálhatsz? Amivel még nem változtatod meg a portréalanyod karakterét? A kurzusban végig követheted Balázs több fotóján a retusálás összes lépését, ahol több helyen szándékosan eltúlzott példát is mutat neked. Mennyire érdemes kiretusálni az arcbőrt, kiszedni a ráncokat, szem alatti karikákat vagy éppen kifehéríteni a fogakat? Ezekre mind választ fogsz kapni a kurzusban.
 

Így ezentúl a fotóid átadásakor nem kell tőle tarts, hogy alul vagy éppen túlretusáltad az adott képet.

Ezt a példát feltehetően egy kicsit eltúloztuk,
de tényleg látni ilyen megoldásokat.

 

A kurzus célja

A célunk ezzel a kurzussal, hogy segítsük munkádat egy olyan naprakész tananyaggal, amellyel magasabb szintre emelheted a kész portréképeid minőségét.
 

Több fotón követheted végig, ahogy különböző problémákat old meg Balázs, eltünteti a bőrhibákat textúrájának megőrzése mellett, kijavítja a sminket vagy éppen formázza az arcot. Egyszerűen érthető és reprodukálható profi technikákat mutat neked lépésről lépésre a Capture One és az Adobe Photoshop programok segítségével.
 

FONTOS!
Ha csak egy gyors és felületes megoldást keresel,
akkor ez a kurzus nem neked való.

 

Ha viszont hajlandó vagy időt és energiát áldozni arra, hogy elsajátítsd a legprofibb retus technikákat, akkor nem fogsz csalódni ebben a kurzusban. A videók megnézése után egy olyan biztos alap retusálási tudás lesz a kezedben, aminek a segítségével meg fogsz tudni oldani szinte minden adódó kihívást.

Miben nyújtunk neked még támogatást?

A kurzus mellé igyekeztünk minél több hasznos eszközt biztosítani a számodra. A videóban bemutatott technikákhoz kapcsolódó összes action-t letöltheted az eredeti nyers fotókkal együtt, hogy te is párhuzamosan tudj gyakorolni a kurzusban bemutatott képeken. Emellé megkapod a Balázs által kiretusált fotókat is teljes méretben, hogy láthasd, mennyire nyúlt bele a képekbe. Emellett elsajátíthatod a WACOM digitalizáló tábla működését és a beállításait, amivel akár a többszörösére is felgyorsíthatod a retusálási folyamatod.


Ismerd meg az oktatót, Tóth Balázst!

Balázs az egyik legkeresettebb hazai portréfotós. Sikerét elsősorban a headshot (azaz szűk kivágású portré) fotóinak köszönheti, amelyekkel megteremtette itthon is ezt a műfajt. Balázs számos hazai előadóművész és üzletember portréit készítette el, összességében több mint 2100 ember állt már a kamerája előtt. Olyan nagy cégekkel dolgozik, mint a Morgan Stanley, Zwack vagy a Wizzair.


Munkáira felfigyelt az amerikai Peter Hurley - akit a világon a legjobbnak tartanak a headshot fotósok között - és 2015-ben megválasztotta Balázst társfotósának. Ezzel a kitüntetéssel Balázson kívül mindössze 22 fotós büszkélkedhet Európában. Ezt a több, mint 15 évnyi tudását sűrítette most össze neked ebbe a kurzusba.
 Mitől más ez a kurzus?

Senki se szereti a vontatott és unalmas oktatóanyagokat, ezért a saját videóinkat úgy vágtuk meg, hogy minél lényegre törőbbek legyenek, semmi felesleges mellébeszélés ne legyen bennük. A felvételkor odafigyeltünk arra, hogy végig könnyen érthetően magyarázzunk. Balázs 5 éve főállású portréfotós, tisztában van vele, hogy mik azok a típusú portréfotók, amikre az embereknek manapság szüksége van, és adott esetben pénzt is hajlandóak érte fizetni.
 Neked szó a kurzus, ha.…

   nem akarod tönkretenni a portréid amatőr retusálással
 
  hajlandó vagy időt áldozni a legjobb technikák elsajátítására
 
  szeretnéd megtanulni, mitől látszik természetesnek a retusált fotód
 
 olyan minőségű munkát akarsz kiadni, amiért az átlagosnál magasabb összeget is kérhetsz

 

A Jancsó Fotósuli és Tóth Balázs

Balázzsal ez a második közös munkánk, tavaly publikáltuk a Tudatos Portréfotózás kurzusunkat, aminek a folytatásában a portré retusálásban nyújtunk neked segítséget. Gondolkodásunk és felfogásunk a fotózásról nagyon közel áll egymáshoz, semelyikünk sem hisz az összecsapott hanyag munkában, célorientált értékteremtésre koncertálunk. Mind a ketten a mai napig aktívak vagyunk a piacon, folyamatosan megélhetés szerűen fényképezünk, így mind a kettőnk tudása naprakész.


A videókurzust bármennyiszer visszanézheted a rendszerben, akár otthonról, akár utazás közben is tanulhatsz. Ha a videók nézése alatt bármi kérdésed merülne fel, akkor tedd fel a platformon belül, és Balázs választ fog adni rá. 
 


 

A videóanyag teljes tartalma fejezetekre bontva:

⮞ A kurzus teljes játékideje – 2 óra 24 perc

Mielőtt belevágnál – Összesen: 21 perc

▶️ A portréretusálás attitűdje
▶️ A digitalizáló tábla működése és beállítása
▶️ Photoshop Action betöltése

⮞ 1. fejezet - Összesen: 37 perc

▶️ 1. rész – Expozíciók összehangolása
▶️ 2. rész – Foltok egyszerű és gyors eltüntetése
▶️ 3. rész – Raw fájlok kezelése, optimális fájltípus kiválasztása
▶️ 4. rész – A haj részleteinek kihangsúlyozása
▶️ 5. rész – Apró bőrhibák javítása a textúra megőrzése mellett
▶️ 6. rész – Kósza hajszálak leszedése
▶️ 7. rész – Sárgás elszíneződések helyreállítása

 

⮞ 2. fejezet - Összesen: 23 perc

▶️ 1. rész – Ruha gyűrődéseinek eltávolítása
▶️ 2. rész – Formázás és kiemelés
▶️ 3. rész – A természetes retus egyik legjobb technikája
▶️ 4. rész –  Arc formázása, kiemelése
▶️ 5. rész –  Téma lezárása

 

⮞ 3. fejezet - Összesen: 1 óra 3 perc

▶️ 1. rész – Kopasz fejbúb kezelése
▶️ 2. rész – Fogak és szemek fehérítése
▶️ 3. rész – Retus a textúrák megtartása mellett
▶️ 4. rész –  Bőr csillogásának szabályozása
▶️ 5. rész –  Smink javítása
▶️ 6. rész –  Száj textúra javítása
▶️ 7. rész –  Háttér kiütése fehérre
▶️ 8. rész –  Lenőtt hajtövek beszínezése
▶️ 9. rész –  Legjobb portréélesítési módszer
▶️ 10. rész – Mosolybarázdák gyengítése a textúrák megtartása mellett
▶️ 11. rész – Áll kifeszítése


 Tanúsítvány a kurzus elvégzéséről ⤵

Amennyiben 100%-ig teljesítetted a kurzust, akkor letöltheted az elvégzéséről szóló, saját névre kiállított tanúsítványodat, ami automatikusan elküldésre kerül neked emailben.
 

 

Miért érdemes most bizalmat szavazz a kurzusnak?

Ha kérsz hozzáférést a kurzushoz, akkor kapsz még két extra videót is Balázstól az alábbi témakörökben:
 

▶️ 1. A megnyerő fekete-fehér konverzió elkészítése – 4 perc
▶️ 2. Szemüveg becsillanásának kiretusálása – 15 perc


 A csúszka segítségével nézd meg a különbséget  
 

 


 

A célunk ezzel a kurzussal, hogy segítsük munkádat egy olyan naprakész tananyaggal, amellyel magasabb szintre emelheted a kész portréképeid minőségét.
 

Reméljük, hogy felkeltettük az érdeklődésed az igényes portré retusálás iránt.
Nevezz be a kurzusra, hogy már ma elkezdhesd felturbózni a fotóidat a segítségünkkel.

A kurzus oktatója: Tóth Balázs

A célom, hogy olyan kipróbált és bevált gyakorlati tudást adjak át a számodra, amivel megállod a helyed portréfotósként. Gergővel a gondolkodásmódunk hozott minket össze, hogy közösen dolgozva a fotósuli platformján adjunk át maradandó tudást a hallgatók számára. 2015-től kezdőden saját budapesti stúdiómban fotózom az ügyfeleimet, megrendelőim között többek között szerepel a WizzAir, Zwack és Morgan Stanley.

Közgazdászként dolgoztam, de sokal inkább vonzott a kreatív karrier. Rengeteget köszönhetek a fotózásnak, gyökeresen megváltoztatta az életem, ezt a szeretetet és vállalkozási tudatosságot szeretném neked is átadni.

Hallgatók értékelései bővebben a kurzusról:

Makai András értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Annak ellenére, hogy nem vagyok kezdő a Photoshopban, nekem nagyon hasznos volt ez a kurzus. Tanultam belőle új dolgokat is, az eddigi munkafolyamataimat pedig fel fogják gyorsitani a kurzusban megtalálható technikák. Rengeteg dolgot eddig sokkal körülményesebben, kevesebb részletességgel végeztem, mint ahogy az a kurzusban elhangzik. Az action műveleteket eddig sosem használtam, viszont nagyon megtetszettek. Külön öröm, hogy Balázs ízlése nagyon hasonló az enyémhez retusálás szempontjából. Mindent összevetve nekem ez a kurzus nagyon megérte, egy profi, minőségi, lényegre törő kurzus, nincs benne mellébeszélés. Persze rengeteget kell gyakorolni ahhoz, hogy elérje a fotós a videóban megtalálható szintet, de ez így van rendjén :) Ez volt a második kurzusom itt a suliban, a srácok profik, ha kérdésem vagy problémám volt gyorsan válaszoltak. Köszi srácok,csak így tovább!

 

Fekete Szilárd értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Nagyon tetszett az egész kurzus hangulata és az a természetesség, ahogyan Balázs kommunikálta a folyamatokat. Nincs mellébeszélés, abszolút a lényegi kommunikáción van a hangsúly. Nagyon tetszett a Frequency Separation széleskörű alkalmazási lehetőségeinek a bemutatása. Nem gondoltam volna sohasem, hogy ezt így is lehet. Az egész retusálási folyamat végtelenül elegáns, semmi sincs túl tolva, ami szerintem nagyon jó iránymutatás a portréfotósok számára. Én nem vagyok portréfotós, inkább csak hobbystaként fotózok, de nagyon tetszett ez a természetességre törekvő irányvonal. Egy boztos, többször vissza kell térnem és mélyíteni kell az elméleti ismereteimet, hogy jól rögzülni tudjanak a lépések és a szükséges technikák. Persze közben gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni kell. Köszönöm a munkátokat, srácok!

 

Fekete Szilárd

Janzsó István értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Amatőr, hobbi szinten fotózok és gondoltam kicsit elmerülök a PS rejtelmeibe, és itt inkább a retusra gondolok, nem pedig az olyan képszerkesztés manipulációra, ezért is néztem meg ezt a kurzust. Személy szerint nagyon tetszett hogy volt benne nem egyszerű, de sok gyakorlással könnyebben elsajátítható technika, ami nem riasztja el az embert egyből. A technikák használatáról érthető magyarázatot kaptam, külön tetszett hogy volt példa, nem csak a jó, hanem a rossz kivitelezésre is, ami eléggé szemléletessé teszi a milyennek kell a végeredménynek. Az biztos, hogy többször is meg fogom nézni, rengeteg hasznos és használható információ, lépés, művelet, technikát mutatott be a videó. Nem csalódtam a kurzusban.

 

Janzsó István
Garancia

Pénzvisszafizetési garancia

Minden kurzust a maximumra törekedve állítunk össze, hogy az tartalmazzon számodra minden hasznos és naprakész információt, de ha nem vagy teljesen biztos ebben, akkor ahogy az összes Jancsó Fotósulin lévő kurzusra, úgy erre is pénzvisszafizetési garanciát vállalunk. Ha videó kurzuson belül 35%-os megtekintés előtt jelzed nekünk, hogy a kurzus nem hozta számodra azt, amit vártál, akkor a teljes összeget visszatérítjük neked. Ez egy biztosíték a számodra, hogy valóban azt kapod a kurzusban, amit ígérünk neked.
 

 1 percen belül már nézheted is a kurzust! 

Ehhez nem kell mást tenned, mint:

1. Kattints a számodra Szimpatikus opcióra
2. Töltsd ki a megrendelő űrlapot 1 perc alatt
3. Rendezd az összeget kényelmesen online (vagy utalással)

✔️ Ezután AZONNAL hozzáférhetsz a kurzus teljes anyagához időkorlát nélkül!

Népszerű fotós kurzusok
Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük legjobb végeredményt?

Letölthető és szerkeszthető árajánlat minták

Legyél igényes és ne csak válasz emailben írd meg a megrendelőidnek az ajánlatodat, hanem küldj nekik személyre szabott vizuálisan is megnyerő árajánlat PDF-et.

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Ebben a kurzusban segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled azokat az általam jól bevált praktikákat, hogy mit tudsz tenni, hogy a te árajánlatodat fogadják el a konkurenciával szemben, még úgy is, ha a te árajánlatod a magasabb.

A természetes hatású portréretusálás

Kérdésed van a kurzussal kapcsolatban? Írd ide kérdésedet.

Írj nekünk ide!


Szeretnél a fotózásról tanulni?
jancsofotosuli.com/oktatovideok.html

Ehhez hasonló kurzusok:

Tudatos portréfotózás stúdióban

Tudatos portréfotózás stúdióban

Retusálj velem I. - Homoki Lodge

Retusálj velem I. - Homoki Lodge

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.