Jancsó Fotósuli
Fotózás alapjai - Válj tudatos fotóssá

Fotózás alapjai - Válj tudatos fotóssá

Ebben a fotós kurzusban olyan tudásanyagot sajátíthatsz el, amelynek segítségével tudatos képalkotóvá válhatsz, és olyan képeket tudsz készíteni, amiket utána büszkén tehetsz ki a falra!

A kurzusról címszavakban

  • Gyakorlati & könnyen érthető tudásanyag
  • Fotózás MANUÁLIS módban
  • Biztos alapok a kurzusban
  • Komplett felszerelés útmutató
  • Módszerek, amikkel a legjobb fotókat készíted

Fotózás alapjai - Válj tudatos fotóssá

Tudatos fotós = Megálmodott képed

A kurzus oktatója:
Jancsó Gergely
Jancsó Gergely


Ebben a fotós kurzusban segítek neked, hogy tudatos képalkotóvá válhass, olyan képeket tudsz készíteni, amiket utána büszkén tehetsz ki a falra!

 


 Legyenenek neked is olyan fotóid, amiket büszkén teszel ki a falra! 


Megvan a kamerád, lelkesen keresed a témád és fotózol, de valami még nem az igazi?​​​​​​

Elveszel a különféle beállítási lehetőségek között?
 

Lehet, hogy már átbújtad a fórumokat, benne vagy különböző fotós Facebook csoportokban, inspirálódsz és tanulsz, hogyan hozd ki fotóidból a maximumot, de több dolog MÉG nem teljesen világos a számodra a fotózásban. 


A fotózás világában könnyű elveszni a rengeteg beállításban, millió kameratípusban, objektívek és vakuk világában, beállítások lehetőségében. Ma már nem az információ-hiány a probléma, hanem a túl sok információ. Túl sok a lehetőség.

Fotózás alapjai kurzus

Hogyan érdemes beállítanod a kamerád különböző helyzetekben?

Ha szeretnél továbblépni az AUTOMATA beállításokon,
akkor itt garantáltan a legegyszerűbben magyarázom el neked a megoldást.

 Amikor kezdő voltam, az összes szabadidőmben fotóztam – aztán eljutottam oda immár 10 éves tapasztalattal mögöttem, hogy átadjam a tapasztalatom és segítsek neked is az elindulásban. 
 

Hatodik éve oktatom a fotózást, és látom, hogy ezerféleképpen el lehet magyarázni ugyanazt. Rengeteg a felesleges információ a fotózásban, amire semmi szükséged nincs a gyakorlati képalkotáshoz. Olyan fotókat szeretnél készíteni, amiket büszkén kiakaszthatsz a faladra, nem? Akkor ehhez semmi szükség olyan elméleti tudásra, ami nem ehhez segít hozzá.

 

 ↳ Kérj hozzáférést a tudásanyaghoz ↲ 

 

Fotózás alapjai fotós tanfolyam
 

Ott volt előtted a megfelelő pillanat, gyorsan elkattintottad a képet, majd kitörő lelkesedéssel vártad, hogy otthon megnézd a fotót, ami nem úgy sikerült, mint azt gondoltad.
 

Szuper kamera van a kezedben, segítek, hogy használd a lehetőségeit.


Van egy elképzelésed, egy fotó ötleted, amit szeretnél megvalósítani de a végeredmény nem úgy néz ki, mint ahogy azt megálmodtad. Valamiért életlen lett, esetleg túl sötét vagy éppen világos, kiégtek a fontos részletek? Van, amin már utómunka során sem tudsz javítani. Ezért fontosak a betonbiztos alapok. 

 

A Válj Tudatos fotóssá – Fotózás alapjai kurzus segít neked abban, hogy:
 

▶️ Megértsd a fényképezőgéped beállításait

▶️ Továbblépj a kamerád AUTOMATA módján

▶️ A funkciók összehangolásával olyan képet készíts, amilyet megálmodtál magadnak

Fotózás alapjai kurzus

 


A Válj Tudatos Fotóssá – Fotózás alapjaiban nincs benne minden.


Csak olyan tudást sűrítettem bele, amire szükséged van az alkotáshoz. Mindegy, hogy milyen fényképezőgép – DSLR, Kompakt, vagy MILC – van a kezedben, ezt a tudást bármilyen eszköznél alkalmazhatod és a saját tempódban haladva tudsz fejlődni.
 


 

Ebben az online fotós tanfolyamban választ kapsz olyan kérdésekre, hogy:
 

▶️ Mi az a rekesz, fényerő vagy záridő, hogyan álltsd be a őket a legkülönbözőbb helyzetekben
 

▶️ Milyen lehetőségeid vannak a záridő beállítására: mi az, amit még stabilan meg tudunk tartani kézből és mi az, amit már nem.

▶️ Milyen felszerelést érdemes vásárolj, hogy ne költsd rá a gatyádat is: Állvány, kamera, vaku, objektív választás különféle témák fotózásához, pl. portré, épület vagy természetfotózáshoz

 

 ↳ Kérj hozzáférést a tudásanyaghoz ↲ 

Fotozas alapjai kurzus


 Mindegy, hogy milyen fényképezőgép van a kezedben, ezt a tudást bármilyen eszközzel tudod alkalmazni. 


 A saját tempódban haladva tudsz fejlődni,

 Megérted a fényképezőgép különböző funkcióit,

 Megtanulod az objektívek közötti különbségeket és hogy adott szituációban mire van szükséged,
 

 Hasznos fotós kiegészítőket mutatok neked, illetve mikor érdemes őket használni,

 Megtanulod mi a különbség a hideg és meleg fények között,
 

 Tudni fogod, hogyan exponáld jól a képeidet,

 Portréfotó beállításokat sajátíthatsz el, és alkalmazhatod a modelljeidnél,

 Megmutatom, hogyan állítsd be az expót vakuval való fotózás esetén
 


Fotózás alapjai

 El fogod tudni készíteni azt a fotót, amit elképzeltél magadnak, meglőni a pillanatot, olyan minőségben, amit utána falra akaszhatsz.
 

 Most itt a lehetőséged megtanulni mindazt, aminek eredményeként tudatos képalkotóvá válhatsz. A kurzus tudásanyagának megszerzésével már nem csak “lövöldözni” fogsz, hanem tudni fogod, hogyan készítsd el a képet, amit szeretnél.

 

 ↳ Kérj hozzáférést a tudásanyaghoz ↲ 

Fotózás alapjai
 A Fotózás alapjai kurzust 4 különböző szekció alkotja
Csak röviden összefoglalva, hogy mivel foglalkozunk benne:

 

Az első részben megmutatom, hogy mi az a záridő és hogyan érdemes használni. Utána megnézzük a blende, azaz a fényérték/rekesz, majd az ISO beállításait is.

Miután végigvettük a beállításokat – végig gyakorlati példákon szemléltetve, elkezdjük a fotózást MANUÁLIS beállításokkal. Naplementében készítünk portré képeket mozgó és álló modellünkről.

 

Fotozas alapjai kurzus
 A második szekcióban egy Parlament panorámás lakásban fotózunk és vesszük át a helyes dinamikatartomány beállításának lehetőségeit. Megtanuljuk mi az a hisztogram és miben nyújt számunkra segítséget, illetve megnézzük, hogy milyen a túlexponált, illetve az alulexponált fotó.

Megtudod, hogy mi az a fehéregyensúly, és mi a meleg fény és hideg fény közötti különbség. Beszélek arról is, hogy mikor-milyen formátumban érdemes fotóznod, RAW vagy JPEG. Az adatrögzítésre is kitérünk.

 

Fotozas alapjai kurzus
 A harmadik szekcióban a technikai paraméterekre fektetjük a hangsúlyt, szót ejtünk az új-, illetve használt kamera vásárlásról és hogy mire érdemes figyelj, hogy ne legyen probléma, mik a jó kamera választásának alapjai.

Megnézzük, hogy mi a különbség különböző szenzorok és objektívek között. Beszélünk a különböző objektívek gyújtótávolságáról és fényerejükről, megnézzük, hogyan működnek a gyakorlatban. Megmutatom én milyen memóriakártyának szavaztam bizalmat, és miért is fontos több kártyára fotózni, ha van rá lehetőséged.

Fotós kiegészítők közül szemügyre vesszük az állványokat és fotós táskákat is, ezekre mind szuper lehetőséget kínál a Fotoplus. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a technika ismerete mellett elengedhetetlen a megfelelő témaválasztás is.

 

 ↳ Kérj hozzáférést a tudásanyaghoz ↲ 
 

Fotózás alapjai kurzusA negyedik szekcióban Balatonra kalandozunk, pontosabban Vászolyra, ahol külső enteriőr- és portré fotók készítésével bemutatom a különböző gyújtótávolságok alkalmazását a gyakorlatban. Megnézzük mi az optikai és digitális zoom közötti különbség, illetve összeállítottam az objektívek jelöléseiről egy letölthető táblázatot neked, ami tartalmazza a jelmagyarázatokat, hogy mi-micsoda.

Ebben a részben véigkövetheted, hogyan fotózom. A beállításoktól kezdve a kompozíciókon keresztül mindent megmutatok, hogyan állítok be egy képet.

Vakuval és vaku nélkül is készítünk képeket, megnézzük a beállítások közötti különbségeket. Beszélek a minimalista témaválasztásról, és a kompozíciókon belül megmutatom, hogy mik azok a vezető vonalak.

 

Fotózás alapjai kurzus - VászolyKészíts olyan fotókat, amiket büszkén tehetsz ki a falra!

A kurzus ára:
19.990 Ft

A Fotózás alapjai kurzust lehetőséged van csomagajánlatban is megvenni, amihez hozzácsatoltam neked a Photoshop titkai + Retusálj velem kurzust, így az utómunka részébe is belátást kaphatsz.


 ↳ Kérj hozzáférést a tudásanyaghoz ↲ 

Fotózás alapjai

 


Gyakori kérdések, amik benned is felmerülhettek ↴
 

▶️ Még fényképezőgép vásárlása előtt állok, kapok erre tippet, hogy milyen gépet érdemes vásárolnom?

A kurzus technikai szekciójában teljes útmutatást kapsz, hogy milyen kamerát érdemes vásárolj. Sőt, konkrét eszközvásárláshoz megadom neked a saját kontaktomat, aki személyre szabottan segít a kiválasztásban.

 

▶️ Már fotózom egy ideje, még ismerkedem a MANUÁLIS móddal, való nekem ez a kurzus?

Abszolút! Ha elkezdtél kísérletezni a géped különböző beállításaival, de még nem vagy elég magabiztos, hogyan használd ki a funkciókat, akkor javaslom a kurzus tudásanyagát, mivel pont ezekre a kérdésekre adok választ benne, hogyan tudod kihozni a fotóidból a legtöbbet, tudatosan. 

 

▶️ Mit jelent pontosan, hogy a “Fotózás alapjai”, mit tartalmaz a kurzus?

A Fotózás alapjai a fényképezés alapjaira épít, tudásanyagával a legfontosabb támpontokat magabiztosan tudni fogod. Fentebb a tematika egy részét már láthattad. Csak olyan információkat gyűjtöttem neked össze, amiknek hasznát tudod venni a gyakorlati képalkotásban.

 

▶️ Hogyan tudok hozzáférni a tanfolyam videóanyagához?

Bankkártyával és banki átutalással is tudod rendezni a kurzus díját, így azonnali hozzáférést kapsz a Jancsó Fotósulin belül a videókhoz – időkorlát nélkül, bármennyiszer visszanézheted.

Fotózás alapjai kurzus


Miért szavazz bizalmat a Fotózás alapjai kurzusnak? 

Betonbiztos alapok után már magabiztosan fogsz tudni fotózni, olyan fotókat fogsz tudni készíteni,
amit elképzeltél magadnak.


A kurzus ára:
19.990 Ft
 

 ↳ Kérem a kurzust ↲ 
 Vágj bele még ma, mögötted leszek, hogy segítsek neked a képalkotásban.

Fotózás alapjai

 ↳ Szeretném a tudásanyagot ↲ 

A kurzus oktatója: Jancsó Gergely

Engem csakis a kézzel fogható, gyakorlatias témák foglaltak le igazán, így tizenöt éves koromtól kezdődően a fotózás volt az egyetlen, ami lekötött. Mindent megtettem annak érdekében, hogy az álmom valóra váljon, és hobbimból karriert építsek.

Azóta beutaztam a világot, fotózhattam már Bali luxusvilláit, Szingapúr, Tokió és Bangkok felhőkarcolóit, a Kanári-szigetek szállodáit, bejártam a világ legszebb helyeit munkám során. 

Amikor éppen nem megbízást teljesítek, saját projektjeimen dolgozom. 2017 óta építem saját fotós oktatási platformomat, ahol naprakész és hiteles forrásból segítek a fejlődésben a fotózás szerelmeseinek. Ennek egyik előfutáraként indítottam el fotó-tematikus Youtube csatornámat is, ahol mára több mint 24.000 feliratkozott látogató követi a szakmai tartalmaimat hétről-hétre. A weboldalon lévő összes fotós kurzus, szöveges és videós szakmai tartalmát én állítom össze, én menedzselem a forgatásokat és készítem el azok tematikáját és forgatókönyvét.
 

Hallgatók értékelései bővebben a kurzusról:

Kocsis Dávid értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Ha egy ilyen kurzussal kezdem volna az egész sztorit, amikor anno megvettem az első fényképezőmet, rengeteg időt és energiát szabadítottam volna fel. Könnyen emészthető, gyakorlatias, lényegre törő. Egy kezdő fotós számára remek támpont lehet. Köszönöm!

 

Kocsis Dávid

Nagy Albert értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Már pár éve fotózgatok, van saját gépem, YouTube videókból tanultam, előbb kellett volna megnéznem a kurzust, sok mindent nem értettem így se. Tényleg tömören van benne a lényeg. Nem lett olyan a fotóm, mint ahogy elképzeltem, nem értettem miért. Könnyen érhető volt, helyére került minden. Köszi a kurzust, külön köszi a kérdezési lehetőséget is. 

 

Horváth Hajnalka értékelése:

csillag csillag csillag csillag csillag

Kedves Gergő, nagyon köszi a kurzust, csak egy valamit sajnálok, hogy nem hamarabb futottam bele. Átfogó, nagyon jól felépített, lényegretörő részek, amik könnyen emészthetőek. Kezdő fotósoknak szívből ajánlom! 

Népszerű fotós kurzusok
Fényfestés 2 - Enteriőr & Épületfotózás

A Fényfestés 2. kurzusban benne van minden, amit tudok az enteriőr és épületfotózásról. Három különböző helyszíni fotózáson mutatom meg a technikákat. Először egy budapesti lakás belső tereit fotózzuk, majd Dunabogdányon a Forest kabint belülről-kivülről, végül pedig a Ferenciek terén lévő Matild Palace-t. A kurzusban végigkövetheted a fotózás menetét, kompozíciók kiválasztását, vakuzást, majd a képkidolgozást is.

 

Photoshop kurzus - Kezdőből haladó

Megnyitsz Photoshopban egy új fotót, amit nem rég készítettél. De nem tudod pontosan, hogyan dolgozd ki, mit is kezdj vele, melyik eszköz mire jó, és hogyan érd el velük a legjobb végeredményt?

FFV: Hogyan árazd a fotózásaid?

Segítek neked abban, hogy hogyan árazd a fotózásaid, kerüld el az alul vagy épp felülárazást, mindezt úgy, hogy az áraidból ne is alkudjon a megrendelőd. Megosztom veled a jól bevált praktikákat.

 

Tudatos portréfotózás stúdióban

Ebben a kurzusban megmutatjuk neked, hogyan lehet vaku használatával is természetes hatású fényeket készíteni. Meglátod, pár egyszerű alap gondolat elsajátítása után te is könnyedén be tudod majd állítani a fényeket.

 

A fényfestés

A fényfestés egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, aminek segítségével olyan egyedülálló fotókat tudsz készíteni, amik kiemelkednek a többi közül.

Retusálj velem II. Szállodaigazgató portrék

Kövesd végig több portréfotó kidolgozását, hogy új trükköket és gyakorlati praktikákat sajátíts el, amiket egyszerűen tudsz majd alkalmazni saját képeid kidolgozása során is. 

 

Fotózás alapjai - Válj tudatos fotóssá
Szeretnél a fotózásról tanulni?
jancsofotosuli.com/oktatovideok.html
AKKOR KATTINTS IDE!

Ehhez hasonló kurzusok:

Enteriőr & Épületfotózás kurzus - 2024

Enteriőr & Épületfotózás kurzus - 2024

Mobilfotózás alapjai

Mobilfotózás alapjai

Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.